Sinistrații incendiului de la Şumuleu, Miercurea Ciuc, primesc alimente esenţiale prin Crucea Roşie Română

Sinistrații incendiului de la Şumuleu, Miercurea Ciuc, primesc alimente esenţiale prin Crucea Roşie Română. Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Facebook / Crucea Roșie Română
Sinistrații incendiului de la Şumuleu, Miercurea Ciuc, primesc alimente esenţiale prin Crucea Roşie Română. Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Facebook / Crucea Roșie Română

Filiala Crucea Roşie Harghita, cu ajutorul sponsorilor, asigură alimentele esenţiale pentru o lună, sinistraţilor incendiului din cartierul Şumuleu, din municipiul Miercurea Ciuc.

În urma unui incendiu foarte puternic petrecut în luna ianuarie, în zona Şumuleu, peste 20 de locuinţe din cartier au ars complet, lăsând pe drumuri aproximativ 260 de persoane, dintre care peste jumătate sunt copii.

Cu sprijin de la filiala locală de Crucea Roşie, primăria Miercurea Ciuc, companii şi voluntari, toţi cei afectaţi au fost adăpostiţi, au primit hrană şi haine încă din prima zi.

Sinistraţii au fost cazaţi la Sala Polivalentă din oraş iar aproximativ o jumătate dintre ei au fost deja relocaţi cu suportul autorităţilor locale. Restul de 126 de persoane care se mai află acum în adapost, vor primi în continuare bunuri de strictă necesitate de la Crucea Roşie Română şi parteneri.

"Salutăm sprijinul pe care cei doi parteneri îl oferă sinistraţilor din cartierul Şumuleu, oameni greu încercaţi în miez de iarnă, într-o perioadă şi aşa dificilă pentru noi toţi. Faptul că avem alături parteneri solidari şi mereu implicaţi în problemele comunităţii ne face să sperăm că vom putea ajuta şi mai mulţi oameni aflaţi în situaţii limită", a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roşie Română.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel