Tramvaiul Centenarului, o noutate pe şosele

„Tramvaiul Centenarului - Iași, capitala renașterii naționale”. sursa: facebook, Tramclub iasi
„Tramvaiul Centenarului - Iași, capitala renașterii naționale”. sursa: facebook, Tramclub iasi

'Tramvaiul Centenarului - Iaşi, Capitala renaşterii naţionale', cel de-al nouălea tramvai personalizat grafic, este singurul mijloc de transport din ţară dedicat Centenarului.

El va circula pe toate liniile din oraş. Peste 100 de femei, copii, tineri şi bătrâni au ţinut să se plimbe duminică cu 'Tramvaiul Centenarului - Iaşi, Capitala renaşterii naţionale'.

Înainte de a urca în mijlocul de transport, ieşenii au fost serviţi cu ceai şi covrigi calzi. Tramvaiul Centenarului a fost inaugurat în acordurile fanfarei Brigăzii 15 Mecanizate 'Podu înalt', după un scurt moment artistic susţinut de actorii Ateneului din Iaşi şi discursuri ale oficialităţilor.

Scenele tematice realizate pe tramvai, elementele grafice imprimate pe tapiţerie şi galeria interioară cu rol educaţional au fost efectuate de Asociaţia Tramclub Iaşi, Facultatea de Arte Vizuale şi Design şi fabrica de vopsele National Paints.

"Pe caroseria tramvaiului am încercat să readucem în prim plan o filă deosebit de importantă din istoria oraşului nostru şi anume momentul în care Iaşul a devenit pentru a doua oară capitală a României. Pe laterala dreaptă a tramvaiului se regăsesc portretele Regelui Ferdinand, chipul Reginei Maria, alături de clădirile din Iaşi care au avut rolul de instituţii ale statului sau de reşedinţă pentru personalităţile acelor vremuri. (...) În interiorul tramvaiului, atât scaunele cât şi pereţii sunt personalizaţi. Tapiţeria scaunelor a fost realizată prin imprimare termică, cu soluţii grafice stilizate care fac trimitere la tema proiectului. Pe cupolă, deasupra ferestrelor, veţi regăsi imagini de arhivă dar şi imagini grafice cu informaţii despre clădirile Iaşului din acele vremuri", a explicat Silviu Teodor Stanciu, preşedintele Asociaţiei Tramclub Iaşi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel