EXCLUSIV  Singura mișcare posibilă pentru Iohannis. Motivul schimbării temei

klaus iohannis
klaus iohannis

Jurnalistul Val Vâlcu este de părere că prin subiectul problemelor economice, abordat recent, președintele Klaus Iohannis poate juca o carte câștigătoare. Jurnalistul spune că Iohannis a ales să schimbe tema anticorupției într-un moment în care aceasta a fost deja uzată, iar achitările de răsunet și înregistrările de la Ploiești au lovit și mai mult în ea. 

"Iohannis a făcut singura mișcare pe care putea să o facă. Președintele României a rămas fără prea multe opțiuni pentru că discursul cu justiția și anticorupția a stors deja cât de mult a putut din electorat. Subiectul luptei anticorupție a pierdut din importanța cu care era privita inițial de către electorat, după înregistrările prezentate cu procurorul Negulescu, dar și după valul de achitări de răsunet. În acest moment este greu să câștigi alegerile doar pe acest subiect al anticorupției. 

Pariul președintelui este următorul: dacă survine o criză, dacă se întâmplă ceva cu construcția bugetară, iar PSD-ul va fi obligată să opereze tăieri de salarii/pensii sau are loc un derapaj economic, Klaus Iohannis va putea reveni triumfător și să spună că el a atras atenția și a avut dreptate cu prognoza. El a jucat cartea care ar putea fi câștigătoare doar în acest scenariu," spune Val Vâlcu.

Își menține electoratul cald 

Jurnalistul precizează că discursul lui Klaus Iohannis a urmat o logică deja clasică, dorit de electorat, un discurs împotriva PSD-ului, care are ca rol menținerea caldă a electoratului său. Vâlcu spune și situația care l-ar putea face pierzător pe președinte.

"Dacă lumea va rămâne totuși mulțumită de creșterile salariale, în ciuda reacțiilor mediatice, marele public va constata că președintele nu a avut dreptate. După discursul de aseară președintele își păstrează electoratul. El își ține electoratul cald și luptă cu PSD-ul, pentru că printr-o logică simplă, nu poate fi de acord cu social-democrații. Aici nu a făcut nici o greșeală, este în regula jocului. Susținătorii săi nu pot decât să se bucure, pentru că acesta este motivul pentru care l-au votat," a mai spus Val Vâlcu.

Citeste aici declarațiile complete pe care le-a făcut președintele Klaus Iohannis. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel