Singapore vrea să îi pună pe fumători în cabine

Singapore a început să instaleze în această săptămână cabine pentru fumători în care sunt integrate filtre de aer, în contextul în care pasionaţii de ţigarete sunt adeseori constrânşi să fumeze, în grabă, pe străzile acestui oraş-stat asiatic, ai cărui lideri privesc fumatul cu un ochi foarte critic, informează AFP.

Singapore are una dintre cele mai severe legislaţii anti-fumat din lume. Ţigaretele sunt interzise în cele mai multe dintre spaţiile publice, sub ameninţarea unei amenzi ce poate să ajungă până la 1.000 de dolari singaporezi (650 euro), iar ţigaretele electronice sunt interzise. Noile cabine, echipate cu sisteme daneze de filtrare ce purifică aerul înainte ca acesta să fie eliberat în exterior, pot să primească în interiorul lor, în teorie, până la 10 persoane.

Însă fumătorii care au încercat această experienţă, intervievaţi de AFP, nu s-au declarat convinşi şi cei mai mulţi au preferat să meargă apoi să îşi aprindă o ţigară într-un spaţiu autorizat în aer liber. 'Atmosfera este cu adevărat prea înăbuşitoare aici. E un spaţiu prea mic şi suntem înghesuiţi, mă simt ca un cetăţean de clasa a doua când fumez aici', a precizat Azfar Zain, directorul unei companii de comerţ electronic, scrie Agerpres.

'În plus, nu există nici scaune. Nu sunt dispus să vin să fumez aici, decât dacă autorităţile vor face cabine mai mari', a concluzionat el. Rama Daas, care lucrează într-un birou, spune că preferă să fumeze în exterior: 'Uneori, am pur şi simplu nevoie de puţin aer proaspăt'. Compania singaporeză Southern Globe Corporation, care a inaugurat aceste cabine marţi, doreşte să instaleze 60 de dispozitive de acest tip până la sfârşitul anului. Singapore a început să aplice legi drastice anti-tabac în anii 1970 pentru a descuraja populaţia să fumeze. De atunci, spaţiile în care fumatul este interzis s-au înmulţit: campusuri universitare, spaţii comune cu apartamente şi chiar în vehiculele personale atunci când geamurile lor sunt închise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel