Sindicatul Europol spune cât trebuie să bei ca să ajungi la alcoolemia lui Cîţu

Facebook Story Florin Citu
Facebook Story Florin Citu

Sindicatul Europol, al agenţilor de poliţie, spune pe o reţea de socializare cât şi ce trebuie să bei ca să ajungi la alcoolemia lui Florin Cîţu din SUA. 

În documentele oficiale se arată că, în noaptea dintre 2 și 3 decembrie 2000, Florin Cîțu consumase băutură și avea o alcoolemie (BAC – Blood Alcohol Content sau nivelul alcoolului din sânge, n.r.) de 0,161. În SUA, acest nivel al alcoolului se măsoară la 100 ml sânge. În România, nivelul alcoolului se măsoară la litru de sânge, potrivit Codului Penal.

"Cum se traduce alcoolemia de 0,161 (BAC) marcată de Florin Câțu, premierul României, la momentul în care a fost prins conducând în SUA:

- aprox 1 litru de tărie (whiskey, vodcă);

sau

- aprox 5 sticle (750 ml) de vin;

sau

- foarte multe sticle de bere (500 ml) băute în multe ore.

Fapta săvârșită de Florin Câțu nu este sub nicio formă o "simplă contravenție", așa cum a încercat să o prezinte, ci reprezintă o veritabilă infracțiune.

În rest, noi să fim sănătoși, că din beție ne trezim cu toții", au postat cei de la Sindicatul Europol pe Facebook. 

Emanuel Ungureanu, aproape de moarte din cauza unui şofer beat 

"Acum exact 17 ani, un domn de o vârstă cu dl Cîţu a intrat în mine pe contrasens, fiind la fel de beat ca dl Cîţu, şi era să mă omoare pe mine, pe prietena mea şi pe cei doi care erau cu noi în maşină. Diferenţa dintre acel domn şi dl Cîţu este una majoră. Acel domn care a intrat în mine şi-a recunoscut vinovăţia. Pentru mine, care am greşit şi eu la volan, am mai trecut pe roşu, este foarte important ca element care defineşte caracterul unui om care greşeşte recunoaşterea vinovăţiei. Dl Cîţu era beat şi nu şi-a recunoscut vinovăţia. Ăsta este un element agravant în orice instanţă din lume. Dar asta spune ceva despre caracterul dlui Cîţu. Când a aflat că se ştie despre dosarul său, în loc să iasă public să spună că regretă fapta, el şi acum, după 20 de ani, în loc să spună că a greşit, tace. În multe situaţii s-au pierdut vieţi pentru că oameni iresponsabili, la o vârstă matură, au făcut astfel de lucruri. Nici acum, după 20 de ani, în loc să se folosească de această greşeală imensă şi să spună altora să nu facă ca el, nu se schimbă", a declarat Emanuel Ungureanu la Antena 3. 

VEZI Ungureanu (USR-PLUS), la un pas de MOARTE din cauza unui şofer băut. FOTO de la accidentul grav

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel