Sindicatul Europol, semnal de alarmă despre uniformele poliţiştilor: Pantaloni de nuntă și pistoale Beretta

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Sindicaliştii din Poliţie cer superiorilor din MAI să acorde o atenţie mai mare echipamentelor agenţilor, dar şi uniformelor, despre care spun că nu sunt conforme pentru temperaturi extrem de ridicate. 

"Polițiști la 37 grade Celsius.

În ultima perioadă specialiștii din IGPR au demarat o serie de controale, știți voi, acei domni prezentabili care renunță doar pentru scurt timp la confortul generat de aerul condiționat din birouri sau autoturismele de serviciu pentru a verifica dacă polițiștii din stradă poartă celebrii pantaloni cu dungă și pantofii cu toc fără de care nu ar putea alerga după infractori.

Uimitor sau nu, aceasta este una din prioritățile MAI care de 30 de ani nu a fost în stare să procure o uniformă de calitate pentru polițiști, care să le asigure pe lângă mobilitatea corespunzătoare intervențiilor stradale și un confort termic de bun simț elementar.

”Să poarte peste pantalonii de nuntă pistolul Beretta”

Iar dacă specialiștii Poliției Române tot se înfățișează în teren pentru a verifica modul de purtare a uniformei, le solicităm ca la rândul lor să poarte peste pantalonii de nuntă pistolul Beretta cu toc pentru picior iar apoi să ne spună cât de confortabile sunt articolele din actuala uniformă care este depășită atât moral cât și calitativ comparativ cu nevoile stradale și totodată să-i sprijine pe colegii noștri la apelurile prin 112, nu de alta, dar dacă tot există un deficit enorm de personal, orice ajutor este bine venit.

Iar dacă echiparea polițiștilor a devenit o "prioritate" din momentul în care cms. șef Ciocan Christian a fost sancționat contravențional de niște bieți agenți, poate mai marii MAI și IGPR acordă o atenție sporită stațiilor de emisie-recepție din dotarea celor aflați în stradă, să constate prin propriile simțuri cum acestea se topesc efectiv la 37 de grade Celsius.

Și nu în ultimul rând, poate renunță la acest gen de controale penibile și se întreabă, pentru că "Viața are prioritate!", cum și pentru cât timp vor mai rezista polițiștii la aceste temperaturi pentru că nu au primit apă nici la această oră, dacă plasticul stațiilor de emisie-recepție se topește deja", au transmis cei de la Sindicatul Europol.

VEZI   Cms. Ciocan critică uniforma poliţiştilor: Să nu mai iasă nimeni în teren! Există un ordin al MAI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel