Sindicatele atacă în instanţă ordinul preşedintelui ANAF prin care 1.063 angajaţi au primit preaviz

anaf
anaf

Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a făcut o plângere prealabilă la ANAF urmând ca marţi să atace în instanţă ordinul lui Sorin Blejnar prin care 1.063 de angajaţi au primit preaviz.

Sebastian Oprescu a precizat că ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală ne. 2253 din 23 iunie este ilegal, deoarece nu se poate ca angajaţii să primească preaviz şi apoi să fie examinaţi, scrie Mediafax.

"Ordinul preşedintelui ANAF este viciat pentru că au fost eliberate preavize fără respectarea legii. Trebuia ca întâi să aibă loc procedurile de examinare, iar apoi, după selectarea angajaţilor în urma testelor, cei care nu au trecut examenul să primeacă preaviz de eliberare din funcţie, nu invers", a explicat Oprescu.

Liderul SNFP a spus că a depus deja o plângere prealabilă la ANAF pentru suspendarea ordinului preşedintelui Blejnar, urmând ca marţi să atace în instanţă acest act. "Din datele pe care le am în urma discuţiilor cu specialiştii avem şanse foarte mari să suspendăm acest ordin, pentru că este ilegal", a precizat liderul SNFP.

1.063 de angajaţi ai Gărzii Financiare au primit luni preaviz şi vor fi examinaţi, iar în urma testărilor vor pleca din instituţie cel puţin 291 de salariaţi, reprezentând 21% din total, a declarat preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel