Sindicate din mai multe ţări, scrisori pentru Electrolux

Andrei Itu / 10 apr 2019 / 13:04 Salveaza PDF Comentarii
Greva Electrolux
Descriere foto: Greva Electrolux

Sindicate ale muncitorilor din mai multe ţări au trimis conducerii concernului Electrolux din Suedia scrisori de susţinere a celor peste 400 de muncitori de la fabrica din Satu Mare aflaţi în cea de-a şasea săptămână de grevă.

'N-avem nicio cedare la negocieri. În ce priveşte acele mesaje din partea sindicatelor, ele încep să curgă. Ieri s-a făcut scrisoarea aceea în care fiecare sindicat din toate ţările îl completează şi îl trimite la Stockholm. Dimineaţă am văzut că sunt scrisori din Turcia, Bulgaria, Macedonia, Polonia şi încep să fie din ce în ce mai multe. Există federaţia IndustriALL Europa care a făcut această scrisoare. Întrucât au preluat iniţiativa şi cei de la IndustriALL Global, o federaţie în industrie la nivel mondial, care are 500 de milioane de sindicalişti atât în Europa cât şi în America şi în Australia, în toată lumea, şi ei au început să promoveze scrisoarea respectivă să o trimită la Electrolux. Presiuni se fac asupra Electroluxului. Săptămâna asta va fi o săptămână de presiuni, ceva trebuie să se întâmple', a anunţat miercuri, Liderul sindicatului Samus, Sorin Faur, la întâlnirea cu muncitorii din faţa fabricii.

 

A 6-a săptămână consecutivă de grevă

Greva de la Electrolux a început pe 4 martie, pe perioadă nedeterminată. Potrivit sindicaliştilor, muncitorii cer o creştere de 350 de lei, adică doi lei pe oră. Circa 250 dintre aceştia au depus sesizări la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), reclamând că nu au primit tichetele de masă pe luna anterioară. În total, Electrolux are 930 de muncitori care beneficiază de contractul colectiv de muncă.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24