Sindicate din industria de Apărare, în CNMR, coaliția lui Alexandru Cumpănașu

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR), care este în prezent cea mai puternică și reprezentativă structură socială, economică, academică, de securitate și apărare națională, educațională, culturală și profesională din România, anunță afilierea Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare „Moreni" la CNMR și numirea lui Constantin Bucuroiu în funcția de Vicepreședinte CNMR.

Industria de Apărare, domeniu strategic pentru orice stat din lume dar și industrie strategică de interes național, a fost și va fi mereu prezentă în viața economică și socială românească, atât prin fabricile de armament cât și prin forța acestei ramuri economice prioritare pentru țara noastră.


Cele cinci sindicate din industria de apărare reunite în cadrul Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare „Moreni" sunt:


U.M. MIJA;


U.M. TOHAN;


FRAM SADU;


UPS DRAGOMITESTI;


NITRAMONIA FĂGĂRAȘ;


Afilierea Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare „Moreni" la CNMR asigură cadrul favorabil colaborării, cooperării și dezvoltării permanente a industriei de apărare din România dar și al modernizării sistemelor militare existente și al pregătirii structurilor de rezervă şi al sistemelor de mobilizare, în contextul actual în care România în planul relaţiilor internaţionale, prin poziţia sa geostrategică, reprezintă un factor de stabilitate în zonă, cu rol bine determinat în îndeplinirea obiectivelor de securitate la nivel european şi euroatlantic.

„Chiar dacă problemele familiale și lupta pentru adevăr în cazul Alexandrei și împotriva clanurilor interlope mi-au ocupat 90% din timp și energie, sunt îndatoriri și lupte instituționale pe care trebuie să le continui și să mi le asum ca Președinte CNMR. Cooptarea în CNMR a întregii industrii de apărare românească dar și a sindicatelor reprezintă cel mai clar model de unitate al tuturor actorilor din industria de apărare pentru dezvoltatea acestui domeniu strategic.

Prin alăturarea la CNMR a ultimelor cinci sindicate și a domnului Bucuroiu, CNMR devine și mai puternică și unită pentru a lupta pentru interese naționale clare. România a hotărât acordarea a 2% din PIB pentru „dezvoltarea de capabilități proprii" cum scrie foarte clar și în lege.

În acest moment realitatea ne arată însă un dezastru: o foarte mică parte din finanțare merge către dezvoltarea industriei proprii (sub 5% din totalul contractelor semnate) și CULMEA nici aceste minime contracte nu sunt respectate. Sume uriașe au fost alocate companiilor străine de armament iar industria locală este pusă pe butuci. Am ajuns să cumpărăm gloanțe din Bulgaria.

Împreună cu toți colegii mei din zona de apărare, ne vom întâlni marți la ora 11.00 cu ministrul apărării, pentru a găsi împreună soluțiile optime pentru susținerea industriei proprii și a specialiștilor români. Este inadmisibil să oferim miliarde de dolari unor companii străine, dar aproape nimic companiilor românești. Un alt subiect pe care îl vom aborda marți cu ministrul apărării va viza legea rezervistului voluntar, total nemotivantă în acest moment, pentru construirea unui corp de rezerviști puternic si gata să acționeze la prima provocare care....în mod cert va apărea în perioada următoare", a declarat Președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel