Sindicaliştii s-au înţeles pe organizarea unui protest-gigant: 80.000 de oameni ar urma să iasă în stradă

miting piata victoriei
miting piata victoriei

După o serie de discuţii, liderii confederaţiilor sindicale au decis, joi, să organizeze proteste comune, având în vedere că mitingurile de săptămâna trecută- puse la cale de fiecare în parte-nu au avut niciun succes în a-i convinge pe guvernanţi să ofere majorări salariale.

Astfel, pentru a organiza un protest fără precedent, sindicalişti au anunţat că mitingul care ar fi urmat să aibă loc săptămâna viitoare, pe 7 octombrie, ar putea fi amânat pentru ca acţiunea sindicală să poată fi pregătită, deoarece vor să aducă în stradă între 70.000 şi 80.000 de oameni.

În al doilea rând, potrivit preşedintelui „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, până luni, fiecare confederaţie are termen-limită să-şi consulte membrii în privinţa viitoarelor acţiuni de protest, urmând ca liderii tuturor confederaţiilor să aibă o nouă întâlnire, luni, când vor decide o strategie comună şi planul pentru viitoarele acţiuni de protest. El a precizat că protestele vor fi organizate pentru rezolvarea problemelor care ţin de salariul minim pe economie, de crearea de noi locuri de muncă, Legea pensiilor şi cea a salarizării.

La rândul său, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat că liderii confederaţiilor sindicale au făcut un pas important prin faptul că au lăsat în urmă lucrurile care îi despart. El a spus  că decizia privind stabilirea calendarul comun de proteste va fi luată, luni, întrucât este aşteptată şi hotărârea CSAT, sindicaliştii precizând că nu este exclus „să apară surprize”. „Ne aşteptăm la restricţionarea unor drepturi sindicale sau la desfiinţarea unor structuri sindicale", a afirmat Costin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel