Sindicaliștii, răspuns pentru Iohannis: Colegii au decis să nu semneze niciun acord, fie el și unul girat de Președintele României. Greva continuă

Iohannis
Iohannis

Sindicaliștii au un răspuns pentru Iohannis. Greva continuă!

Simion Hăncescu și Marius Nistor au spus că greva continuă. Solicitările lor rămân aceleași: majorare salarială de 25% până la intrarea în vigoare a Legii Salarizării Unitare și emiterea unei ordonanțe de urgență, prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant este egal cu cel puţin salariul mediu brut pe economie (salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic).

„Mesajul colegilor care sunt în grevă este clar:

Greva continuă!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, au decis să nu semneze niciun acord, fie el și unul girat de Președintele României. 

Mesajul colegilor a fost clar: am mai semnat acorduri care nu au fost respectate. Avem nevoie de majorări, nu de prime/vouchere. Acordul trebuie să-l facă doar clasa politică și, în urma acestui acord, să se adopte un act normativ pentru majorarea imediată a salariilor.

Menționăm că solicitările noastre au rămas aceleași: 



Majorare salarială de 25% până la intrarea în vigoare a Legii Salarizării Unitare;


Emiterea unei ordonanțe de urgență, prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant este egal cu cel puţin salariul mediu brut pe economie (salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic)”, au transmis Simion Hăncescu și Marius Nistor.

Iohannis, consultări cu liderii coaliției de guvernare pe tema grevei profesorilor

Preşedintele Klaus Iohannis i-a invitat, miercuri, la ora 12.00, pe liderii coaliţiei de guvernare la consultări pe tema grevei din Educaţie, a informat Administraţia Prezidenţială.

Marţi, Klaus Iohannis s-a întâlnit cu o delegaţie a liderilor sindicatelor din Educaţie.

Preşedintele şi-a exprimat, la întâlnirea cu aceştia, disponibilitatea de a garanta, ca mediator, încheierea unui acord politic pentru rezolvarea revendicărilor salariale, a informat Administraţia Prezidenţială.

VEZI ȘI: Răspuns la întrebarea „Ce se tot vaită profesorii? Unii dintre noi nu avem nici măcar 2.500 lei, cât câștigă un debutant, și nu ne plângem atât” - https://www.dcnews.ro/raspuns-la-intrebarea-ce-se-tot-vaita-profesorii-unii-dintre-noi-nu-avem-nici-macar-2-500-lei-cat-castiga-un-debutant-si-tot-nu-ne-plangem-atat_917626.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel