Sindicaliștii din Sănătate, tot mai debusolați: își cer iertare că s-au lăsat păcăliți de Băsescu, dar vor să se împace cu Cseke

sanitas
sanitas

Federatia „Solidaritatea Sanitara” din Romania isi exprima regretul fata de  salariatii din spitalele desfiintate pentru  ca nu a putut salva soarta acestor unitati. Masurile de restructurare, spun sindicalistii, au fost  adoptate pe fondul unei presiuni asupra liderilor de sindicat, care i-au facut pe unii dintre acestia sa-si exprime acordul fata de ele. Restructurarea a intervenit imediat dupa o puternica lovitura de imagine data organizatiilor sindicale din sanatate, asa ca nu a intimpinat o opozitie  eficienta din partea celor care reprezentau interesele salariatilor, recunoaste Viorel Rotilă, presedintele Federatiei Solidaritatea Sanitara. 

”Esecul trebuie asumat, pentru a trage concluziile ce se impun si a putea ajunge la regruparea fortelor in interesul salariatilor”, a adaugat dl Rotilă. ”Este evident  faptul ca in conditiile in care institutia prezidentiala lansase o dezbatere formala asupra unui iluzoriu Pact National pentru Sanatate, in situatia in care suntem departe de un consens national, liderii sindicali care s-au lasat prinsi in acest joc politic au fost inselati, in timpul acesta fiind de fapt pregatite masurile de actiune impotriva salariatilor din sanatate si ale pacientilor”, a declarat liderul Federatiei. Federatia Solidaritatea Sanitara ii cheama pe toti cei interesati de soarta salariatilor din sanatate la o reforma radicala a miscarii sindicale si la o regrupare de forte care sa nu mai permita astfel de esecuri.

In ciuda tonului belicos, comunicatul emis de Federatie se incheie favorabil autoritatilor: ”Gestul asteptat de reasezare pe coordonatele unui dialog social normal  il constituie finalizarea negocierilor la Contractul colectiv de munca la nivel de ramura sanitara, fiind de dorit ca acesta sa le putem realiza pina la sfirsitul acestei luni” (!).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel