Sindicaliştii din Poliţie: "Problema de fond, în altă parte. Nimeni nu vrea să vadă"

Sindicaliştii din Poliţie sunt de acord cu modificările din domeniul ordinii şi siguranţei publice, dar reclamă subfinanţarea acestui sistem.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, a declarat luni că este de acord cu reglementările din domeniul ordinii şi siguranţei publice supuse dezbaterii publice de Ministerul Afacerilor Interne, însă o problemă importantă rămâne subfinanţarea din sistem.

'Am fost de acord cu acele proceduri care trebuie foarte bine reglementate, să nu mai avem situaţii în practică, dacă poliţistul a intervenit corect sau nu a intervenit corect, trebuie să avem un set de proceduri şi aici mă refer la Legea 218 din care să rezulte cu foarte multă acurateţe când trebuie să intervină, când nu, dacă a greşit poliţistul sau nu. Acolo suntem de acord. Problema de fond este în altă parte şi nimeni nu vrea să vadă sau să transmită mesajul corect - (...) subfinanţarea acestui sistem', a arătat Coarnă, la finalul dezbaterii publice.

El a precizat că Ministerul de Interne este subfinanţat pe trei mari paliere, respectiv logistic, de personal şi salarizare.

'Pe legea salarizării suntem singurii care nu beneficiem, priviţi la bugetele care au fost dezvoltate şi au fost mai mici decât cele executate şi atunci doreşte cineva să crească siguranţa cetăţeanului prin subfinanţare? Nu. Dumneavoastră veţi fi victimele unor infracţiuni (...) pentru că nu se finanţează corect acest minister. Restul sunt tehnici de manipulare, de diversiune, noi am discutat trei luni de zile pe Legea 360, doamna ministru a ieşit de nu ştiu câte ori: 'modificăm statutul'. Aţi văzut statutul aici? Niciodată', a spus Coarnă.

Şeful Direcţiei de Informare şi Relaţii Publice din MAI, Marius Tache, a precizat că acest proiect de lege nu vorbeşte despre drepturi ale poliţiştilor şi despre obligaţii ale cetăţenilor, ci despre relaţia dintre poliţist şi cetăţean, precum şi despre echilibrarea unei relaţii în care lucrurile nu sunt în regulă de tot mai multe ori. El a precizat că principalul scop al acestui proiect este acela de a aduce nişte proceduri poliţieneşti dintr-o zonă mai puţin cunoscută, în lege, pentru a fi mai clare pentru populaţie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel