Sindicaliştii din Poliţie, nemulţumiţi de uniformele pe care le-au primit. Spun că au aspect de "bazar": Ghetuţele de vară şi şepcuţa brodată, totul e o glumă! Una proastă!

Sindicaliștii din poliție sunt nemulțumiți de modul în care se prezintă noua uniformă care ar urma să fie distribuită către angajații Ministerului de Interne. Într-o postare de pe rețelele de socializare, reprezentanții au încărcat imagini cu echipamentul, denumindu-l „Bazar Europa” de 5000 de lei.

Pe pagina de Facebook a Sindicatului Polițiștilor – Sidepol, reprezentanții au postat o serie de imagini cu noile uniforme care ar urma să fie furnizate de către angajații Ministerului de Interne. În postarea respectivă, noul echipament este denumit „Bazar Europa” de 5000 de lei. Potrivit postării, pantofii tactici ar fi costat în jur de 350 de lei, iar „ghetuțele de vară”, așa cum sunt denumite în text, 400 de lei. ”Vă prezentăm în „exclusivitate” așa-zisa nouă uniformă din „Bazar Europa” a cărei valoare financiară se presupune că ar ajunge la formidabila suma de 5.000 de lei. Acum un an de zile eram „asigurați” de conducerea Poliției Române că „noua uniformă” va fi top. Într-adevăr, dacă ar fi un clasament pentru creațiile amatorilor croitori această uniformă ar fi în acel „top”. A fost nevoie de ani de zile pentru ca Poliția Română sa poată elabora tacit și în bătaie de joc o uniformă, fără a consulta în mod real pe nimeni asupra modelului acesteia”, au transmis sindicaliștii.

”Cu siguranță acest proces de schimbare a uniformei va deveni studiu de caz pentru instituțiile europene de poliție la categoria: -AȘA NU- Începând de la încălțămintea care se prezintă execrabil în ciuda prețurilor ridicate, aproximativ 350 de lei pentru adidași („pantofi tactici”) și 400 de lei pentru „ghetuțele de vara” și până la șepcuța cu inscripție brodată, totul e glumă! Una proastă! Inevitabilul s-a produs, deși am sperat la ceva mai bun lipsa consultărilor, a transparenței și a dialogului social, toate au condus către un dezastru monumental de imagine și logistică pentru instituție și polițiști.

Vom solicita I.G.P.R., ca măcar în al 12-lea ceas, aceste uniforme primite de ofițerii promoției iulie 2022 să rămână la nivel experimental astfel încât „grosul” echipamentului ce urmează a fi livrat din toamnă să fie la alte standarde, altfel ne vom vedea puși în fața unui dezastru ce va costa instituția sute de milioane de lei. P.S. alte comentarii și observații sunt de prisos, imaginile vorbesc de la sine”, se mai arată în mesajul postat pe rețelele de socializare.

Pe lângă uniformă, polițiștii ar urma să primească și încălțăminte. „La data de 23.06.2022, Inspectoratul General al Poliției Române a semnat, în baza acordului-cadru proaspăt încheiat, 3 contracte privind achiziția de încălțăminte pentru noile uniforme de poliție conform datelor furnizate de SEAP. Celelalte două contracte subsecvente vizează achiziția de încălțăminte pentru uniforma de reprezentare: pantofi de piele vară și iarnă, ghete, cizme. Aceste două contracte au alocată o sumă totală de aproximativ 1,5 mil. LEI”, se arată într-un comunicat emis de Sindicatul Democratic al Polițiștilor.

Polițiștii nu vor mai primi banii de echipament în bani

În următoarea perioadă se va încerca implementarea unui singur tip de echipament de serviciu pentru ofițeri și agenți de poliție, dar și articole noi pentru sezonul rece, iar banii pentru echipament vor putea fi acordați acestora după finalul anului 2024 sau după ce au primit noul echipament. În prezent, până la finalul lunii septembrie, polițiștii primesc banii de echipament, însă această măsură urmează să fie eliminată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel