Sindicaliştii din învăţământ protestează în faţa Palatului Victoria

Câteva sute de persoane din domeniul educației protestează, de la ora 15.00, în fața sediului Guvernului.




Aceștia au pancarte pe care scrie "Ne-ați îngropat în hârtii", "Vrem majorarea cu 50% a salariilor profesorilor debutanți", "Calitate 10, salariu 1", "Iohannis, Guvernul tău nu ne face decât rău", "Înainte de a vă întreba cât costă educația, întrebați-vă cât valorează ea".

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) a anunțat, luni, că aproximativ 800 de sindicaliști din învățământ vor picheta, luni și marți, între orele 15,00 — 17,00, sediul Guvernului, nemulțumiți de situația din educație.

Protestatarii reclamă, printre altele, faptul că Executivul nu a aprobat proiectul Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, elaborat pe baza Memorandumului aprobat de premierul Dacian Cioloș în data de 12 ianuarie 2016, transmite România TV.

Potrivit FSLI, proiectul propus de Ministerul Muncii, în urma discuțiilor dintre grupul interministerial și reprezentanții instituțiilor bugetare, urma să elimine actualele inechități și dezechilibre din salarizarea personalului din sectorul public.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel