Sindicalişti, Federaţia Spiru Haret, pichetare Ministerul Educaţiei

Descriere foto:

Sindicaliştii din Federaţia Spiru Haret pichetează miercuri Ministerul Educaţiei împotriva unor măsuri considerate abuzive.

Federaţia Sindicatelor din Educaţie 'Spiru Haret' organizează miercuri, începând cu ora 11:00, un pichet de protest în faţa Ministerului Educaţiei Naţionale.

Potrivit reprezentanţilor Federaţiei, acţiunea urmăreşte 'blocarea comasărilor abuzive de clase, grupe şi unităţi de învăţământ; respectarea prevederilor legale privind drepturile salariaţilor din învăţământ; dialog social real în educaţie; creşterea alocărilor bugetare pentru educaţie reflectate în special în costul standard per preşcolar /elev'.

[citeste si]

Federaţia Sindicatelor din Educaţie 'Spiru Haret' a anunţat luni că s-a retras luni din toate structurile de dialog social de la nivelul Ministerului Educaţiei Naţionale până la momentul în care instituţia 'va înţelege că un dialog social real presupune transparenţă, comunicare, discuţii de pe poziţii de egalitate şi parteneriat'.

Reprezentanţii federaţiei au atras atenţia şi asupra discriminării salariaţilor din învăţământ în raport cu cei din justiţie, din perspectiva proiectului Regulamentului privind sporurile pentru condiţiile de muncă şi solicită rediscutarea acestuia.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24