SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Subiecte greşite la Limba şi literatura română

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. O greşeală s-a strecurat printre subiectele de la proba de "Limba şi literatura română". O poezie a lui Heinrich Heine a fost atribuită, de autorii subiectelor la simularea evaluării naţionale, poetului român St. O Iosif, cel care, de fapt, a tradus-o.

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALP 2019. Pe foaia de examen, la primul subiect la română la simularea evaluării pentru clasa a VIII-a au avut de rezolvat mai multe cerinţe, printre care şi să redacteze "o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să motivezi apartenenţa la genul liric a poeziei «Stai şi asculţi sub ramuri...» de Şt.O. Iosif".

Poezia era de fapt scrisă de Heinrich Heine, poetului român St. O Iosif fiind cel care a tradus-o. 

"Regret să constat că ne întâlnim din nou cu un malpraxis pedagogic în întocmirea subiectelor de examen pentru elevii de gimnaziu", a declarat criticul literar Luminiţa Corneanu pentru HotNews.ro.

Elevii din clasele a VII-a şi a VIIII-a au susţinut, marţi, proba la Matematică din cadrul simulării Evaluării Naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

(w670h447)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel