SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Subiecte greşite la Limba şi literatura română

Loredana Brumă / 12 Martie 2019 / 14:34 Salveaza PDF Comentarii

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. O greşeală s-a strecurat printre subiectele de la proba de "Limba şi literatura română". O poezie a lui Heinrich Heine a fost atribuită, de autorii subiectelor la simularea evaluării naţionale, poetului român St. O Iosif, cel care, de fapt, a tradus-o.

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALP 2019. Pe foaia de examen, la primul subiect la română la simularea evaluării pentru clasa a VIII-a au avut de rezolvat mai multe cerinţe, printre care şi să redacteze "o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să motivezi apartenenţa la genul liric a poeziei «Stai şi asculţi sub ramuri...» de Şt.O. Iosif".

Poezia era de fapt scrisă de Heinrich Heine, poetului român St. O Iosif fiind cel care a tradus-o. 

"Regret să constat că ne întâlnim din nou cu un malpraxis pedagogic în întocmirea subiectelor de examen pentru elevii de gimnaziu", a declarat criticul literar Luminiţa Corneanu pentru HotNews.ro.

Elevii din clasele a VII-a şi a VIIII-a au susţinut, marţi, proba la Matematică din cadrul simulării Evaluării Naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

(w670h447)


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28