Simulare de cutremur la o școală din sectorul 2

Aproximativ 300 de elevi şi profesori ai Şcolii Gimnaziale nr. 32 din cartierul Colentina vor participa, miercuri, de la ora 10.00, la un exerciţiu de simulare a unui cutremur cu intensitatea de 6,5 grade, informează un comunicat al Primăriei sectorului 2.

"Prin acest exerciţiu se urmăreşte formarea unui comportament adecvat, care să le asigure participanţilor un grad ridicat de siguranţă şi protecţie în caz de seism", se arată în comunicat.

Potrivit scenariului, seismul a produs avarii serioase la clădirea şcolii, există răniţi ce vor trebui îngrijiţi până la venirea ambulanţei şi se va face evacuarea în siguranţă a elevilor aflaţi la ore.

"Activitatea de instruire urmăreşte predarea, cunoaşterea şi însuşirea procedeelor de intervenţie şi acţiune pe care trebuie să le urmeze elevii şi cadrele didactice în timpul şi după producerea unui cutremur pentru a limita numărul victimelor. De asemenea, se simulează şi procedeele de intervenţie pentru evacuarea răniţilor din sălile de clase, precum şi acordarea măsurilor de prim ajutor", precizează sursa citată.

Exerciţiul este organizat de Primăria sectorului 2, prin Serviciul Management Situaţii de Urgenţă, cu sprijinul Detaşamentului de Voluntari de la Şcoala Postliceală "Fundeni", al detaşamentelor civice voluntare de la Colegiul Economic "A. D. Xenopol", al Liceului Tehnologic "Nikola Tesla", al Liceului Teoretic "Lucian Blaga", precum şi al Asociaţiei "Foişorul de Foc = Voluntariat şi Parteneriat pentru Viaţă". 

Vezi și: O gravidă şi un copil, victime ale unui accident rutier de la Dumbrava Roşie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel