Simulare Bacalaureat 2024. Ce autori nu se dau la proba de Limba și literatura română

foto: Freepik
foto: Freepik

Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a se pregătesc intens pentru prima probă de la simularea pentru Bacalaureat 2024, cea la Limba și literatura română, care va avea loc n 4 martie. Iată la ce autori s-a renunțat!

Conform informațiilor publicate în Monitorul Oficial și în conformitate cu programul aprobat prin Ordinul ministrului Educației Naționale nr. 4.923/2013, cinci autori canonici au fost excluși din programa pentru simularea examenului de Bacalaureat 2024 la Limba și Literatura Română.

Titu Maiorescu

Eugen Lovinescu

Marin Preda

Nichita Stănescu

Marin Sorescu

Excluderea acestor autori din programa pentru proba la Limba română ar putea reconfigura în mod semnificativ pregătirea elevilor pentru examen. Operele acestor autori ar putea necesita o adaptare a strategiilor de învățare în vederea unei pregătiri adecvate pentru examen, motiv pentru care nu se regăsesc și în simulare.

Calendarul simulării Bacalaureat 2024

Simularea Bacalaureatului din 2024 debutează cu prima probă, cea la Limba și Literatura Română, planificată pentru data de 4 martie 2024. În continuare, urmează proba obligatorie a profilului pe 5 martie și proba la alegere a profilului și specializării pe 6 martie. Proba la Limba și Literatura Maternă este stabilită pentru 7 martie 2024. Elevii își vor afla rezultatele în data de 15 martie 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel