SIMULARE BAC 2016. Proba la Limba Română are loc luni

SIMULARE BAC 2016. Simularea bacalaureatului din acest an, la care sunt aşteptaţi elevii claselor a XI-a şi a XII-a, va avea loc de luni până joi, rezultatele urmând a fi afişate în 18 martie.

Peste 345.000 de elevi ar urma să se prezinte la simularea probelor de bacalaureat, pentru a se familiariza cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul învăţământului liceal.

Conform calendarului de desfăşurare a acestei simulări, luni este prevăzută proba scrisă la Limba şi literatura română, marţi se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă (pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale), iar miercuri, proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie).

Numai elevii clasei a XII-a susţin joi proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie.

Notele obţinute nu se trec în catalog, decât în situaţia excepţională în care elevul doreşte acest lucru.

SIMULARE BAC 2016 SUBIECTE

În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Subiectele pentru simularea la nivel naţional a examenului de bacalaureat, diferenţiate în funcţie de filieră, profil şi specializare, sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, încă din luna noiembrie a anului trecut.

Subiectele curpind temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme stabilite la nivel naţional, de doi profesori din liceele în care elevii susţin evaluarea (unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă).

Anul trecut, rata de prezenţă la simularea examenului de bacalaureat - clasa a XI-a - a fost de 86,41% (128.052 de elevi). Dintre cei prezenţi, 28,51% au obţinut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele).

La clasa a XII-a, prezenţa a fost de 147.454 de elevi (83,31%). Au obţinut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele) 38,77% elevi.

La bacalaureatul de anul trecut, sesiunea iunie - iulie, au promovat 67,9 la sută dintre absolvenţi. Înainte de rezolvarea contestaţiilor rata de promovare a fost de 66,41 la sută.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy