SIMPTOME atipice de COVID-19. Cum îți dai seama că ai fost infectat

Cercetătorii au descoperit noi simptome care te pot îndrepta spre concluzia că ai coronavirus. Iată care sunt acestea.

Experții atrag atenția asupra faptului că infecția cu COVID19 se poate manifesta prin mai multe simptome, unele dintre ele putând să fie ignorate cu ușurință. 

Dacă unele persoane infectate cu noul coronavirus se pot confrunta cu simptome precum febră, tuse și dificultăți în respirație, altele pot experimenta alte probleme de sănătate ce pot fi ignorate cu ușurință, precum amețeală, erupții cutanate ori chiar pierderea mirosului.

„Simptomele respiratorii tind să fie cele mai comune, evident, însă am identificat și alte simptome ce afectează alte organe”, a declarat Eric Cioe-Pena, doctor în New York. Acesta a mai precizat că persoanele care prezintă simptome atipice se pot confrunta și cu simptome obișnuite, precum febră, dureri musculare, dureri în gât și probleme de respirație.

Probleme neurologice severe

Experții de la JAMA Neurology au descoperit că multe dintre persoanele diagnosticate cu noul coronavirus s-au confruntat cu probleme neurologice, precum confuzie, delir sau chiar dureri de cap. Mai mult de atât, unii dintre pacienți au dezvoltat o inflamație a creierului care necesită o monitorizare neurologică foarte atentă.

Alte studii de specialitate au arătat că infecția cu noul coronavirus poate spori riscul de formare a cheagurilor de sânge. Atunci când acestea se formează la nivelul picioarelor ori a altor extremități pot să apară erupții cutanate ale pielii. Mai mult de atât, în momentul în care acestea se formează în plămâni, inimă ori creier pot să apară și complicații severe, precum embolie pulmonară, atac de cord ori accident vascular cerebral, potrivit doctorului Maxine Dexter, informează MonitoruldeCluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel