”Simplu, sigur și splendid". Ceremonia de dechidere de la Beijing

Jocurile Olimpice de la Beijing vor începe vineri, în jurul orei 14:00, ora țării noastre. 

Jocurile Olimpice de iarnă debutează vineri la ora locală 20.00 (14.00 ora României), la Beijing și vor dura timp de 17 zile, până pe 20 februarie. Festivitatea de deschidere va fi marcată de măsurile extrem de stricte impus de autoritățile chineze, însă promite să fie totuși un spectacol grandios, scrie Mediafax. 

A sosit momentul mult așteptat de întreaga planetă. După 4 ani, ediția 2022 a Jocurilor Olimpice de iarnă a ajuns la apogeu, după ce în cei 4 ani au avut loc pregătiri intense, atât din partea sportivilor aspiranți la o medalie sau la o participare cât mai merituoasă, cât și din partea organizatorilor.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă Beijing 2022 promite să fie un spectacol simplu, sigur și splendid, la 14 ani după ce Jocurile de vară au avut loc tot în capitala chineză.

Lumea va urmări cum 91 de Comitete Olimpice Naționale vor defila pe Stadionul Național pentru a sărbători startul celei de a 24-a ediții a Jocurilor de iarnă.

Când are loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă Beijing 2022?


Ceremonia de deschidere va începe vineri, 4 februarie, ora 20:00, ora locală, ora 14.00, ora României, pe Stadionul Național, cunoscut și sub numele de "Cuibul de pasăre". Același stadion a găzduit, de asemenea, ceremonia de deschidere pentru Beijing 2008.

La fel ca în cazul oricăror Jocuri Olimpice, detaliile Ceremoniei de Deschidere au fost ținute sub tăcere până la începerea festivităților. Ceea ce știm este că se așteaptă ca ceremonia să dureze aproximativ 100 de minute, ținând cont de vremea extrem de rece (chiar sum -10 grade în timpul zilei) și din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Covid.

Spectacolul va fi realizat de peste 3.000 de artiști, dintre care 95 la sută vor fi adolescenți chinezi. Asta în contrast cu cele 4 ore și 15.000 de participanți, la ediția de vară din 2008. Cel care se află în spatele ceremoniei de deschidere este regizorul Zhang Yimou, nominalizat de trei ori la Oscar, cel care a regizat și ceremoniile de deschidere și de închidere a Jocurilor din 2008.

Zhang, în vârstă de 71 de ani, va fi primul regizor care va superviza atât Jocurile de vară, cât și cele de iarnă, Beijingul fiind primul oraș olimpic din istorie care se poate lăuda cu această dublă postură de organizator a ambelor competiții. Zhang a realizat, de asemenea, ceremoniile de predare-primire de la Atena 2004 și PyeongChang 2018.

Care este conceptul?

Tema pentru 2008 a fost de a prezenta China și istoria sa de 5.000 de ani în fața restului lumii. Zhang a declarat că pentru 2022, lucrurile vor fi mult diferite. Beijingul încearcă să organizeze niște Jocuri "simple, sigure și splendide", iar ceremonia de deschidere se va încadra în aceste principii, a spus Zhang.

Acesta a declarat într-un interviu că povara realizării ceremoniei din 2008, devenită un clasic al ceremoniilor de deschidere, e mare și știe că în era în care social media permite tuturor să își exprime părerea, e expus criticilor.

„E o mare provocare să le fac diferite și distincte, la o distanță atât de mică, una de cealaltă. În primul rând, trebuie să adăugăm caracteristicile ediției de iarnă. Multe din elementele clasice nu vor putea fi duplicate. Cel mai important lucru pentru mine a fost să scap de povara realizăriilor din 2008.

Vom promova conceptul „Simplu, sigur și splendid”, dând loc calității în detrimentul cantității. E o adevărată provocare să realizăm ceva splendid întro manieră simplă și sigură.”

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de The Economist (@theeconomist)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel