Simona Marinescu, numită director al Centrului Internaţional ONU/PNUD din Istanbul

simona-marinescu
simona-marinescu

Simona Marinescu a fost numită în funcţia de director al Centrului Internaţional ONU/PNUD pentru atragerea sectorului privat în finanţarea şi implementarea programele de dezvoltare, cu sediul la Istanbul.

Centrul de la Istanbul este unul dintre cele cinci centre globale, de excelenţă, ale Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), care se vor implica în atragerea şi mai substanţială a sectorului privat în proiectele şi programele de dezvoltare, cu precădere după anul 2015.

Celelalte patru centre vor fi deschise la Rio de Janeiro (Brazilia), Nairobi (Kenya), Seul (Coreea de Sud) şi Oslo (Norvegia).

Centrul de excelenţă de la Istanbul va deveni operaţional în următoarele câteva luni şi va avea un mandat global pentru implementarea strategiilor specifice PNUD, în regiunea sudică a Europei.

Specialiştii lui vor contribui la redactarea "Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă", ce se vor constitui într-un nou set de angajamente politice la nivel global, după evaluarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, din anul 2015.

Simona Marinescu, fost senator(2000-2004), a devenit în ianuarie 2008, economist senior pentru Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare. Ea a coordonat reformele economice în Irak în parteneriat cu Banca Mondiala și cu Organizatia pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel