SIMONA HALEP s-a calificat în OPTIMI la INDIAN WELLS, după victoria cu VARVARA LEPCHENKO, scor 6-1, 3-6, 6-1

SIMONA HALEP - VARVARA LEPCHENKO. Simona Halep, locul 3 WTA și a treia favorită, s-a calificat în această dimineață în optimile de finală de la Indian Wells, după victoria în trei seturi cu americanca Varvara Lepchenko, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 26, scor 6-1, 3-6, 6-1. 

Vezi și: VIDEO - Puncte FABULOASE reușite de Halep în meciul cu Lepchenko

Cel mai dificil moment al partidei care a durat două ore și 15 minute a fost pentru Simona Halep debutul setului decisiv. Atunci, Varvara Lepchenko a făcut break, după ce sportiva noastră acuzase dureri la gleznă la finalul setului secund și solicitase intervenția medicului. Numărul 3 WTA a reușit însă să redreseze situația, a făcut re-break și nu a mai pierdut niciun game până la final, cu toate că a părut să fie deranjată de durerile de la glezna stângă, mai ales la serviciu.

În optimile de finală de la Indian Wells, Simona Halep o va întâlni pe Karolina Pliskova, din Cehia, locul 15 WTA și a 14-a favorită în California.

Iată desfășurarea Live Text a meciului:

SIMONA HALEP - VARVARA LEPCHENKO 6-1, 3-6, 6-1

- 6-1: Simona Halep revine de la 0-40 pe serviciul advers, face break-ul, câștigă setul și se impune în decisiv. Românca se califică în optimile de finală de la Indian Wells, după două ore și 15 minute de joc. 

- 5-1: Simona Halep mai reușește un break în setul decisiv și va servi pentru câștigarea meciului și calificarea în optimile de finală de la Indian Wells.

- 4-1: Sportiva noastră își face serviciul și se desprinde în decisiv. Chiar și după mai bine de două ore de joc, românca se apără admirabil și reușește puncte fabuloase din defensivă, care îi pot afecta serios moralul adversarei.

- 3-1: Simona Halep reușește un break extrem de important, după ce a revenit de la 15-40 și a mai irosit o minge de 3-1 la avantaj. În acest game s-au împlinit două ore de joc, iar cele două sportive dau semne evidente de oboseală, comițând tot mai multe greșeli neforțate.

- 2-1: Sportiva noastră face primul game al setului pe propriul serviciul și trece la conducerea decisivului.

- 1-1: Românca a avut nevoie de patru șanse de break pentru a egala la 1. Sportiva noastră comite însă mult mai multe greșeli decât în primul set, în vreme ce americanca pare tot mai încrezătoare în propriile forțe și lovește mult mai bine decât în debutul jocului.

- 0-1: Probleme pentru Simona Halep! Americanca a revenit de la 30-15, a făcut trei puncte consecutive pe serviciul advers și a reușit break-ul în debutul setului decisiv.

- După câteva minute de întrerupere cauzate de problema sportivei noastre, partida se reia cu Simona Halep la serviciu în debutul setului decisiv. 

- Simona Halep a cerut intervenția medicului după ce a pierdut setul secund. Românca acuză o accidentare la glezna stângă și primește îngrijiri.

-------------------

- 3-6: Varvara Lepchenko își face serviciul și se impune în setul secund, împingând meciul în decisiv. Americanca a salvat o minge de break la 40-30 și alta la avantaj, după care a revenit, iar partida se va decide în setul 3. Simona Halep a reușit în acest game un punct absolut minunat, care va putea concura cu succes la titlul de "reușita lunii".

- 3-5: Americanca a avut o minge de set, dar românca a egalat la 40 cu un punct frumos, după care a câștigat un schimb foarte lung și disputat și s-a redresat, adjudecându-și serviciul. Lepchenko servește însă pentru set.

- 2-5: Lepchenko rămâne cu un break avans, după un game extrem de lung, în care românca i-a dat mari emoții și a irosit două șanse de a se impune pe serviciul advers. Sportiva noastră servește pentru a rămâne în set.

- 2-4: Simona Halep reușește un game alb, după două lovituri câștigătoare minunate. Românca a trimis o dreaptă în lung de linie fără speranțe pentru adversară, după care a reușit o scurtă superbă, procedeu la care nu este tocmai expertă.

- 1-4: Lepchenko își face serviciul și se desprinde în setul 2.

- 1-3: Americanca reușește primul break al partidei, după un game extrem de disputat, în care a revenit de la 40-15, a salvat o șansă a Simonei la avantaj și a irosit alte trei mingi de 1-3. Momentul cheie al game-ului a fost o minge trimisă pe tușă de Lepchenko în momentul în care sportiva noastră avea avantaj. Arbitrul de linie a strigat aut, americanca a făcut challenge, reluarea i-a dat dreptate, iar arbitrul de scaun i-a acordat acesteia punctul, chiar dacă românca lovise mingea. Astfel, în loc de 2-2 s-a făcut 40-40, iar Simona Halep, puțin descumpănită, și-a pierdut serviciul.

- 1-2: Lepchenko revine la conducerea setului, dar Simona Halep este cea care dictează ritmul partidei. Românca arată o poftă de jos impresionantă, reușește lovituri câștigătoare superbe și nu renunță la niciun punct fără luptă.

- 1-1: Românca îi oferă adversarei un răspuns pe măsură și egalează cu un game alb.

- 0-1: Americanca pare mult mai decisă și își adjudecă la 0 primul game din manșa secundă.

- Setul secund începe cu Lepchenko la serviciu.

-------------------

- 6-1: Simona Halep își adjudecă setul inaugural al disputei cu Varvara Lepchenko, după 39 de minute de joc, cum altfel decât în urma încă unui game încheiat la avantaj. Inițial sportiva noastră a salvat două mingi de break, după care a irosit patru șanse de set înainte de a se impune. Un singur game din acest prim set nu s-a încheiat la avantaj, break-ul alb făcut de româncă pentru 5-1.

- 5-1: Simona Halep face un break alb și va servi pentru a-și adjudeca primul set al meciului cu Lepchenko.

- 4-1: Încă un game la avantaj adjudecat de româncă după ce a salvat o minge de break. Sprtiva noastră a fost provocată de adversară în debutul punctului cu un superb forehand inside out și a răspuns în stil de mare campioană, cu nu mai puțin de trei lovituri câștigătoare, un rever, o dreaptă și un vole drive. 

- 3-1: Lepchenko reușește primul game al meciului, tot la avantaj, după ce Simona Halep a irosit o minge de 4-0 pe serviciul advers.

- 3-0: Sportiva noastră se impune iar la avantaj, după două noi mingi de break anulate adversarei. 

- 2-0: Românca reușește break-ul după o revenire spectaculoasă de la 40-15 pentru Lepchenko și încă o șansă de 1-1 anulată la avantaj americancei. Sportiva noastră se deplasează mult mai bine pe teren decât în debutul meciului din turul 2 și își plimbă adversara pe linia de fund a terenului.

- 1-0: Simona Halep își face greu primul game pe propriul serviciu, la avantaj, după ce a fost nevoită să salveze o minge de break a adversarei. Fanii româncei își fac simțită prezența pe Centralul din California încă din debutul partidei.

- A început meciul Simona Halep - Varvara Lepchenko. Românca servește prima.

-------------------

- 05:35 - Cele două jucătoare și-au făcut apariția pe Centralul de la Indian Wells și efectuează câteva minute de încălzire înainte de startul partidei.

- 05:25 - Meciul Nadal - Sijsling s-a terminat cu victoria ibericului, scor 6-4, 6-2, astfel că partida Simonei Halep cu Varvara Lepchenko va începe în câteva minute.

-------------------

ȘTIREA INIȚIALĂ:

SIMONA HALEP - VARVARA LEPCHENKO. Simona Halep, locul 3 WTA și a treia favorită, o va întâlni în turul 3 de la Indian Wells pe americanca Varvara Lepchenko, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 26. Disputa dintre cele două va fi meciul zilei în California.

SIMONA HALEP - VARVARA LEPCHENKO. Organizatorii turneului american au anunţat programul zilei de la Indian Wells şi tratează partida Simonei Halep ca pe cea mai atractivă a zilei. Astfel, sportiva noastră va juca pe Terenul Central în ultimul meci al zilei.

SIMONA HALEP - VARVARA LEPCHENKO. Confruntarea Simona Halep - Varvara Lepchenko se va desfășura luni dimineaţă, după partida dintre Rafael Nadal şi Igor Sijsling, și nu va începe înainte de ora 05:30 (ora României). Meciul va fi transmis în format Live Text pe WWW.DCNEWS.RO.

SIMONA HALEP - VARVARA LEPCHENKO. Născută la Taşkent, în Uzbekistan, Varvara Lepchenko (28 de ani) joacă acum pentru Statele Unite. Ea a pierdut singura întâlnire de până acum cu Simona Halep, scor 6-4, 0-6, 1-6, în turul al doilea al Australian Open 2014.

Vezi și: Indian Wells: Halep explică de ce nu s-a retras după moartea vărului

SIMONA HALEP - VARVARA LEPCHENKO. Victoria cu reprezentanta gazdelor i-ar asigura Simonei Halep nu doar prezenţa în optimile de finală de la Indian Wells, ci şi menţinerea pe locul 3 în lume.

Hănescu poate da peste marele Federer

Tot în această zi va juca şi Victor Hănescu (locul 146 ATP), singurul reprezentant al României de pe tabloul masculin de simplu. Sportivul nostru îl va întâlni în turul 2 pe italianul Andreas Seppi (33 ATP), într-un meci programat pe terenul 6, după întânirea dintre Martin Klizan şi Lukas Rosol, ce va începe la ora 20:00, ora României.

Învingătorul din partida Hănescu - Seppi l-ar putea întâlni în turul următor pe numărul 2 mondial, Roger Federer. Elveţianul, calificat direct în turul secund de la Indian Wells, va juca astăzi cu argentinianul Diego Schwartzman.

Citește și: Victorie românească de senzație la Indian Wells

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel