SIMONA HALEP o poate devansa pe Maria Sharapova și poate urca pe LOCUL 2 WTA după MIAMI 2015

Foto: tennis.com
Foto: tennis.com

SIMONA HALEP - MIAMI 2015. Simona Halep poate da lovitura în turneul de la Miami! Românca are șansa să o depășească pe rusoaica Maria Sharapova și să revină pe locul 2 în clasamentul mondial, poziție pe care a mai ocupat-o și în 2014.

VEZI AICI DESFĂȘURAREA MECIULUI SIMONA HALEP - NICOLE VAIDISOVA


UPDATE: Maria Sharapova a fost eliminată în turul 2 de la Miami de Daria Gavrilova (detalii aici), astfel că Simona Halep are o șansă uriașă de a trece pe locul 2 WTA. Pentru ca acest lucru să se întâmple, la începutul turneului din Florida trebuiau îndeplinite două condiții: românca să câștige competiția, iar rusoaica să nu ajungă mai departe de sferturile de finală. Cum Sharapova a fost eliminată timpuriu din turneu, Simona Halep își are soarta în propriile mâine și depinde doar de rezultatele ei.

Românca poate trece de rusoaică și poate urca pe locul 2 WTA dacă se impune la Miami. Simona Halep ar acumula 8.181 puncte în clasamentul mondial, în timp ce Maria Sharapova va ajunge la 7890.

----------------------

ȘTIREA INIȚIALĂ:

SIMONA HALEP - MIAMI 2015. Proaspăt câștigătoare la Indian Wells, Simona Halep va debuta în această săptămână în turneul de la Miami, o nouă competiție de categorie Premier Mandatory. Prin victoria din California, românca a redus din diferența de puncte care o separa de locul 2 WTA, iar acum are șansa de a o devansa pe rusoaică în ierarhia mondială. Pentru asta însă, este nevoie ca două condiții să fie îndeplinite la Miami.

SIMONA HALEP - MIAMI 2015. Ca să avanseze pe a doua treaptă a podiumului mondial, Simona Halep are nevoie să câștige trofeul la Miami, iar acest succes ar trebui coroborat cu eliminarea Mariei Sharapova înainte de semifinale. Dacă trece de sferturi, MaSha are asigurată poziția secundă în lume și după al doilea turneu din circuitul american.

SIMONA HALEP - MIAMI 2015. În acest moment, cele două sunt despărțite de 1.089 de puncte în clasamentul WTA. Maria Sharapova are 8.270 de puncte, iar Simona Halep - 7.181.

Vezi și: Maria Sharapova, declarație tranșantă despre relația sa cu Rusia

Premiile în puncte de la Miami 2015 sunt următoarele, față de cele de anul trecut: 

  • - Câștigător: 1.000 de puncte / 1.000 p
  • - Finalist: 700 p. / 650 p.
  • - Semifinalist: - 450 p. / 390 p.
  • - Sfert-finalist: - 250 p. / 215 p.

SIMONA HALEP - MIAMI 2015. Maria Sharapova a ajuns până în semifinale în 2014 la Miami, unde a pierdut în fața Serenei Williams, astfel că dacă se va opri în acest an în sferturi ar pierde 140 de puncte în clasamentul mondial și ar ajunge la 8.130 de puncte. De cealaltă parte, Simona Halep nu a participat în 2014 la Miami, din cauza unei accidentări, astfel că nu are puncte de apărat (vezi aici detalii). Un eventual succes i-ar aduce 1.000 de puncte WTA și ar propulsa-o pe locul 2 în lume, cu 8.181 de puncte, față de cele 8.130 pe care le-ar avea Sharapova dacă nu trece de sferturi la Miami.

SIMONA HALEP - MIAMI 2015. Din pozițiile de capi de serie 2 și 3, Maria Sharapova și Simona Halep sunt calificate direct în turul secund de la Miami, astfel că vor debuta vineri sau sâmbătă, fiecare în altă zi, pentru că se află pe jumătăți diferite de tablou.

Citește și: SIMONA HALEP - MIAMI: Traseul locului 3 WTA la următorul turneu Premier Mandatory. Cu cine joacă ceilalți români

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel