SIMONA HALEP, LOCUL 1 WTA după AUSTRALIAN OPEN 2015. Cum le poate depăși pe Serena Williams și Maria Sharapova

Australian Open 2015 a debutat cum nu se putea mai bine pentru Simona Halep. Românca de pe locul 3 WTA a trecut în primul tur de Karin Knapp și s-a calificat fără prea mari probleme în manșa secundă. De asemenea, nu mai puțin de opt capi de serie au părăsit turneul încă din faza inaugurală, dintre care trei de pe partea de tabloul a sportivei noastre. Cel mai important nume care a părăsit Melbourne în prima zi este Ana Ivanovic, favorita numărul 5, pe care Simona Halep ar fi putut s-o întâlnească în sferturi. În aceste condiții, un scenariu fabulos prinde din ce în ce mai mult contur: Simona Halep ar putea urca pe primul loc în lume după Grand Slam-ul de la Antipozi.

VEZI AICI LIVETEXT MECIUL SIMONA HALEP - JARMILA GAJDOSOVA

 

Vezi și: Vești uriașe pentru Halep: A scăpat de 3 super-adversare în Australia

Românca are de apărat în acest an la Australian Open sfertul de finală din 2014 (430 de puncte), astfel că un eventual triumf i-ar aduce 1.570 de puncte în plus în clasamentul mondial. La finalul primului Mare Șlem al anului, Simona Halep poate spera la un maximum de 8.141 de puncte în ierarhia WTA.

Serena Williams, principalul obstacol

Marea problemă a româncei în acest scenariu este însă reprezentată de americanca Serena Williams, care ocupă în acest moment locul 1 WTA. Cu 8.016 puncte, liderul mondial a ajuns anul trecut doar până în optimi, astfel că pentru a fi depăşită de Halep trebuie să nu îşi îmbunătăţească performanţa - o eliminare în optimi ar înseamna că americanca rămâne cu o zestre de 8.016 puncte în clasamentul mondial. Chiar dacă în acest moment un astfel de scenariu pare puțin probabil, sportive ca Cibulkova sau Muguruza pot da lovitura şi o pot ajuta pe Simona Halep, care însă, mai întâi trebuie să se ajute singură în propriile meciuri.

Citește și: Zi nebună la Australian Open: 8 capi de serie au părăsit turneul

În ceea ce o priveşte pe ocupanta poziției a doua mondiale, Maria Sharapova, aceasta are în prezent 7.335 de puncte - și 240 de puncte de apărat în acest an, aferente turului 4 atins 2014 la Antipozi. Chiar dacă va ajune în semifinale (unde, potrivit scenariului, Simona Halep ar urma să o învingă), rusoaica nu va acumula mai mult de 8.000 de puncte, deci ar fi depășită de româncă în ierarhia mondială.

Clasamentul WTA înainte de Australian Open:

1. Serena Williams - 8.016 p. (240 de puncte de apărat)
2. Maria Sharapova - 7.335 (240 de puncte)
3. Simona Halep - 6.571 (430 de puncte)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel