SIMONA HALEP a câștigat INDIAN WELLS 2015, după FINALA cu JELENA JANKOVIC, scor 2-6, 7-5, 6-4

SIMONA HALEP - JELENA JANKOVIC. Simona Halep a câștigat duminică seară cel mai important titlu din cariera sa, după ce s-a impus în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells. Locul 3 WTA și a treia favorită în California, românca a învins-o în ultimul act pe sârboaica Jelena Jankovic, locul 21 WTA și cap de serie numărul 18, după un meci de un dramatism total, care a durat 2 ore și 40 de minute.

Simona Halep a trecut extrem de greu de Jelena Jankovic, în trei seturi, scor 2-6, 7-5, 6-4, și a câștigat competiția considerată cea mai importantă din circuitul WTA, după cele patru turnee de Grand Slam și Turneul Campioanelor.

Probleme la finalizarea punctelor

Românca a început cu stângul partida, permițându-i adversarei să facă break în primul game al meciului. A urmat un re-break, iar echilibrul s-a rupt la 2-2, când, pe propriul serviciu, Simona Halep a condus cu 40-0, dar Jelena Jankovic a revenit și a făcut break. Sârboaica nu a mai pierdut niciun game până la finalul setului și a continuat să evolueze mai bine și în prima parte a actului secund. Românca a resimțit din plin căldura amiezii din California și a părut deranjată pe parcursul meciului și de o accidentare la piciorul stâng.

Sârboaica a servit pentru trofeu

În setul secund, Jelena Jankovic a condus cu 4-5 și a servit pentru meci, dar Simona Halep a reușit break-ul și nu a mai cedat niciun game până la finalul actului, împingând finala în decisiv. Acolo românca părut mai proaspătă decât adversara ei cu șapte ani mai în vârstă. Setul a început cu două game-uri adjudecate pe propriile servicii și a continuat cu patru break-uri consecutive. Locul 3 WTA a rupt aici echilibrul, și-a câștigat serviciul, a făcut break și la 5-3 a servit pentru meci. A condus cu 30-15, dar sârboaica a revenit și a reușit break-ul, prelungind suspansul. La 5-4 în decisiv, pe serviciul advers, Simona Halep a câștigat un game alb și a reușit o victorie fabuloasă, adjudecându-și cel mai important trofeu al carierei.

Pentru victoria de la Indian Wells, românca primește 1.000 de puncte WTA şi un cec de 900.000 de dolari. Astfel, Simona Halep trece pe primul loc în clasamentul ”Road to Singapore”, cel care ia în calcul rezultatele din 2015 și care contează pentru Turneul Campioanelor. În ierarhia WTA, românca rămâne pe poziția a treia, după Serena Williams și Maria Sharapova.

Vezi aici detalii: Simona Halep trece peste Williams și Sharapova dacă o bate pe Jankovic


---------------------

Iată desfășurarea Live Text a meciului:

SIMONA HALEP - JELENA JANKOVIC 2-6, 7-5, 6-4


UPDATE: - 6-4: Simona Halep face break alb și câștigă turneul de la Indian Wells după o finală incredibilă, care a durat 2 ore și 40 de minute.

- 5-4: Românca a condus cu 30-15 și a fost la doar două puncte de victorie, dar de la acel moment a început să comită greșeli, iar sârboaica a profitat și a făcut break. Jelena Jankovic va servi pentru 5-5 în decisiv.

- 5-3: Simona Halep reușește un nou break, la 15, și după 2 ore și 30 de minute de joc va servi pentru a câștiga titlul de la Indian Wells!

- 4-3: După patru break-uri consecutive, sportiva noastră câștigă primul game pe propriul serviciu, la avantaj, și revine la conducerea decisivului. Jocul Simonei arată din ce în ce mai bine, comparativ cu evoluția sârboaicei, care a solicitat încă o dată intervenția antrenorului său, pentru a se consulta. Pe lângă discomfortul cauzat de căldură, Simona Halep pare să resimtă și probleme la piciorul stâng.

- 3-3: Simona Halep egalează după un nou break, reușit la 15, și urmează la serviciu.

- 2-3: Seria break-urilor continuă! Sârboaica se impune pe serviciul Simonei și revine la conducerea decisivului. Românca a solicitat ajutorul antrenorului Victor Ioniță după acest game, pentru prima dată în finală.

- 2-2: Românca răspunde în stil de mare campioană și face re-break la avantaj, profitând de o controversă iscată între arbitrul central și Jelena Jankovic.

- 1-2: Simona Halep are în continuare probleme pe propriul serviciu și comite prea multe erori neforțate, permițându-i adversarei să facă primul break al setului 3. Românca îi face foarte ușor cadouri sârboaicei și muncește extrem de mult pentru punctele sale, iar după schimburile lungi pare epuizată.

- 1-1: Jelena Jankovic revine și egalează cu un game alb.

- 1-0: Românca începe bine setul decisiv, cu game pe propriul serviciu, la 30.

- A început setul decisiv, cu Simona Halep la serviciu.

---------------------

- 7-5: Simona Halep câștigă setul și împinge meciul în decisiv! Românca a mai reușit un break, la 30, după ce sârboaica i-a anulat prima minge de set. Sportiva noastră a revenit incredibil după ce Jelena Jankovic a servit pentru meci la 4-5 și a reușit trei game-uri consecutive. În California este ora 13:00, iar cele două jucătoare par să resimtă din plin căldura. Rămâne de văzut cine va rezista mai bine fizic în ultimul set.

- 6-5: Românca își face serviciul și trece la coducerea setului, fiind la un game distanță de a trimite meciul în decisiv. Simona Halep a revenit de la 0-15 și a făcut patru puncte consecutive.

- 5-5: Simona Halep nu cedează și face un break colosal, la  30, în momentul în care Jelena Jankovic a servit pentru meci! Din păcate, românca pare mult mai afectată de căldură decât adversara sa.

- 4-5: Jankovic face fără prea mari probleme re-break-ul. Simona Halep nu reușește să încheie puncte care în mod normal ar reprezenta o simplă formalitate pentru ea și își pune adversara în situația de a servi pentru a câștiga trofeul. Sârboaica și-a chemat antrenorul înainte de următorul game, care ar putea fi ultimul al finalei.

- 4-4: Simona Halep face un break uriaș, după un game foarte lung și disputat. Jelena Jankovic a condus cu 0-30, dar a comis două duble greșeli consecutive și i-a permis Simonei Halep să egaleze. Sârboaica a avut apoi o minge de 3-5, dar a comis o nouă dublă greșeală și s-a ajuns la avantaj. Halep a irosit prima șansă de break, cu o minge trimisă mult afară după, ce s-a apărat admirabil. A urmat rândul sârboaicei să irosească două avantaje cu mingi trimise afară, iar sportiva noastră a revenit și a reușit break-ul cu un backhand colosal în lung de linie, marcă înregistrată.

- 3-4: Locul 3 WTA continuă să aibă probleme pe propriul serviciu, iar sârboaica mai face un break, la 15. Jelena Jankovic este extrem de relaxată, cu zâmbetul pe buze, în vreme ce românca este mult mai încordată și atacă foarte moale din poziții ideale, permițându-i adversarei să se redreseze.

- 3-3: Simona Halep egalează cu un game alb, dar jocul ei nu este deloc strălucitor, așa cum ne-a obișnuit. Toate cele patru puncte au venit după erori ale sârboaicei. Românca arată ca și cum ceva nu ar fi în regulă cu ea, lucru sesizat și de comentatorii britanici. Poate căldura o afectează sau este deranjată de vreo accidentare.

- 2-3: Sportiva noastră își face serviciul, profitând de greșelile adversarei, și se menține în meci.

- 1-3: Simona Halep a avut 30-0, dar sârboaica a revenit din nou și a încheiat game-ul cu un ace. Din păcate, Jelena Jankovic pare să capete încredere cu fiecare lovitură pe care o trimite, în vreme ce sportiva noastră, deocamdată, nu pare capabilă de revenire.

- 1-2: Românca nu reușește să joace cu primul serviciu, iar în punctele cu serviciul 2 este o pradă ușoară pentru sârboaică. Mai mult, Halep i-a făcut cadou adversarei mingea de break, după o dublă greșeală, iar Jankovic a profitat și a câștigat game-ul pe serviciul advers.

- 1-1: În continuare sportiva noastră nu reușește să îi pună probleme adversarei când aceasta servește. Jankovic face primul game alb al setului.

- 1-0: Simona Halep începe setul 2 mai bine decât a făcut-o în primul și câștigă primul game pe propriul serviciu, la avantaj. Publicul o susține puternic pe româncă.

- A început setul 2 al finalei de la Indian Wells. Simona Halep servește.

---------------------

- Simona Halep a solicitat intervenția medicului după ce a pierdut primul set al finalei. Românca pare să aibă bătături la degetele piciorului stâng.

- 2-6: Jelena Jankovic nu are probleme pe propriul serviciu și câștigă primul set după 43 de minute de joc. Simona Halep trebuie să își revină și să concretizeze numeroasele șanse de game pe care le are, dar pe care le irosește cu ușurință. Echilibrul setului s-a rupt la 2-2, când, pe propriul serviciu, românca a avut 40-0, dar i-a permis adversarei să revină și să facă break. Simona Halep a comis 18 greșeli neforțate, față de 15 ale Jelenei Jankovic, în vreme ce sârboaica a reușit 12 lovituri câștigătoare, față de 8 ale româncei.

- 2-5: Simona Halep a irosit din nou două mingi de game, permițându-i adversarei să revină de la 40-15. A ratat încă o șansă la avantaj, după care Jelena Jankovic a concretizat prima minge de break pe care a avut-o. Sârboaica va servi pentru a-și adjudeca primul set.

- 2-4: Jelena Jankovic reușește din nou să revină, de data asta de la 40-15 pentru Simona Halep. Sârboaica anulează cele două mingi de break ale adversarei și se desprinde. După ce a pierdut game-ul, românca a dat cu racheta de pământ de nervi.

- 2-3: Simona Halep îi face cadou un break adversarei. Românca a condus cu 40-0, după care a început să comită erori și i-a permis sârboaicei să revină și să aibă avantaj. Numărul 3 mondial a anulat prima șansă de break, însă Jankovic a insistat și a revenit la conducerea setului, urmând să servească. Sârboaica a cerut intervenția antrenorului după acest game.

- 2-2: Jankovic servește bine, profită de erorile neforțate ale Simonei și reușește primul game alb al finalei.

- 2-1: Un game mai scurt și mai ușor pentru sportiva noastră, care s-a impus la 15 pe propriul serviciu și a trecut la conducerea setului.

- 1-1: Simona Halep revine și face re-break, în uralele spectatorilor prezenți pe Centralul de la Indian Wells. Jankovic a avut minge de 0-2, dar a comis o dublă greșeala. A urmat o minge superbă reușită de Simona Halep, al cărui rever a rezistat incredibil în defensivă și a trimis o lovitură câștigătoare minunată în diagonală. ”What a shot!”, au exclamat comentatorii Britanici de la BT Sport 2. Românca a reușit să egaleze după a doua minge de break concretizată, iar primele două game-uri au durat nu mai puțin de 16 minute.

- 0-1: Sârboaica face break în debutul meciului, după un game extrem de disputat, care a durat mai bine de 10 minute și în care românca nu a arătat cel mai bun serviciu. La 0-15, Simona Halep a servit un ace, urmat de o dublă greșeală, după care reușit să anuleze două mingi de break și să revină de la 15-40. Mai mult, românca a avut și avantaj, pe care l-a irosit însă. Au urmat două șanse la avantaj ale Jelenei Jankovic, anulate din nou de sportiva noastră, care a comis însă o nouă dublă greșeală și nu a mai putut reveni, pierzând primul game pe propriul serviciu.

- ora 20:15 - A început finala Simona Halep - Jelena Jankovic! Românca servește prima.

---------------------

- ora 20:06 - Cele două jucătoare se încălzesc înainte de începerea meciului.

- ora 20:05 - Jelena Jankovic câștigă tragerea la sorți și aleagă să primească prima.

- ora 20:03 - Cele două jucătoare își fac apariția pe Terenul Central de la Indian Wells. Numele Simonei este scandat din tribune de fani.

---------------------

Știrea inițială: 

SIMONA HALEP - JELENA JANKOVIC. Simona Halep a beneficiat de abandonul Serenei Williams și s-a calificat în finala de la Indian Wells, unde o va întâlni pe sârboaica Jelena Jankovic (locul 21 WTA şi cap de serie numărul 18).

SIMONA HALEP - JELENA JANKOVIC. Finala dintre Simona Halep și Jelena Jankovic se va juca duminică, la ora locală 11:00, ora 20:00 ora României, și va fi transmisă în format Live Text pe WWW.DCNEWS.RO.

Citește aici mai multe despre retragerea Serenei Williams: Simona Halep e în finala de la Indian Wells! Va lupta cu un fost lider WTA

SIMONA HALEP - JELENA JANKOVIC. Simona Halep şi Jelena Jankovic au jucat patru meciuri până în prezent, iar toate s-au încheiat după trei seturi. Sportiva noastră a câştigat ultimele trei dueluri cu sârboaica.

SIMONA HALEP - JELENA JANKOVIC. Cea mai recentă dispută a avut loc în optimile de finală de la Australian Open 2014, când sportiva noastră s-a impus după un decisiv perfect, scor 6-4, 2-6, 6-0. Tot jucătoarea din Constanţa a câştigat în sferturile de finală ale turneului de la Roma (2013), scor 4-6, 6-0, 7-5, precum şi în turul I de la Bruxelles (2012), scor 6-2, 3-6, 7-6 (3).

SIMONA HALEP - JELENA JANKOVIC. Singurul succes al Jelenei Jankovic a fost înregistrat în 2010, în primul tur de la US Open, scor 6-4, 4-6, 7-5.

Vezi aici detalii despre Jelena Jankovic: Simona Halep a vorbit despre finala de la Indian Wells: Se bate cu un fost lider mondial

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel