SIMONA HALEP - JELENA JANKOVIC, în FINALA de la INDIAN WELLS 2015: Ce spune românca despre meciul cu fostul lider mondial

Simona Halep și Jelena Jankovic, după victoria româncei de la Australian Open 2014. Foto: doartenis.ro
Simona Halep și Jelena Jankovic, după victoria româncei de la Australian Open 2014. Foto: doartenis.ro

SIMONA HALEP - JELENA JANKOVIC. Simona Halep s-a calificat sâmbătă dimineața în finala turneului de la Indian Wells, profitând de faptul că Serena Williams s-a retras înainte de semifinale, din cauza unei accidentări. Pentru trofeul din California, românca de pe locul 3 WTA va lupta cu sârboaica Jelena Jankovic, fost lider mondial și aflată la a 33-a finală din carieră.

VEZI AICI DESFĂȘURAREA FINALEI SIMONA HALEP - JELENA JANKOVIC


SIMONA HALEP - JELENA JANKOVIC. După abandonul americancei din fruntea ierarhiei WTA, Simona Halep a declarat că poate câştiga turneul de la Indian Wells, dar se aşteaptă la un meci foarte greu în finala cu Jelena Jankovic.

"Este o juătoare dificilă, un adversar greu. Am jucat multe meciuri împotriva ei şi fiecare a fost foarte dificil. Ştiu că trebui să alerg mult, să lovesc mingile cu putere şi să fiu agresivă. Trebuie să fiu concentrată la fiecare minge, deoarece ea luptă până la sfârşit. Dar sunt pregătită să joc împotriva ei. Pot câştiga acest titlu, dar mă aştept la un meci foarte greu", a afirmat Simona Halep, potrivit site-ului WTA.

Vezi și: Simona Halep e în finala de la Indian Wells! Va lupta cu o adversară extrem de experimentată


SIMONA HALEP - JELENA JANKOVIC. Ajunsă la 30 de ani, Jelena Jankovic ocupă locul 21 WTA şi este cap de serie numărul 18 la Indian Wells. Sârboaica s-a calificat în finală după ce a trecut de nemțoaica Sabine Lisicki, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 24, scor de 3-6, 6-3, 6-1.

Halep o conduce la Jankovic la întâlnirile directe

SIMONA HALEP - JELENA JANKOVIC. Simona Halep şi Jelena Jankovic au jucat patru meciuri până în prezent, iar toate s-au încheiat după trei seturi. Sportiva noastră a câştigat ultimele trei dueluri cu sârboaica. Cea mai recentă dispută a avut loc în optimile de finală de la Australian Open 2014, când sportiva noastră s-a impus după un decisiv perfect, scor 6-4, 2-6, 6-0. Tot jucătoarea din Constanţa a câştigat în sferturile de finală ale turneului de la Roma (2013), scor 4-6, 6-0, 7-5, precum şi în turul I de la Bruxelles (2012), scor 6-2, 3-6, 7-6 (3).

Singurul succes al Jelenei Jankovic a fost înregistrat în 2010, în primul tur de la US Open, scor 6-4, 4-6, 7-5.

Adversara Simonei a fost antrenată de un român și a ocupat locul 1 WTA

SIMONA HALEP - JELENA JANKOVIC. Jelena Jankovic a fost antrenată în 2011 de fostul tenismen român Andrei Pavel, iar acum este pregătită de fratele ei, Marko. Jucătoarea de 30 de ani a ocupat locul 1 WTA în august 2008 şi a câştigat peste 17 milioane de dolari din tenis. Ea s-a impus în 2010 la turneul de la Indian Wells şi mai are în palmares alte 12 trofee la simplu. De asemenea, Jankovic a mai disputat 19 finale în circuit, una la US Open, în 2008, iar ultima la Bogota, în aprilie 2014.

Citește și: Indian Wells: Reacția Simonei Halep după abandonul Serenei Williams

SIMONA HALEP - JELENA JANKOVIC. Înainte de turneul de categorie Premier Mandatory din California, Jelena Jankovic nu ajunsese mai departe de turul II la niciuna dintre cele patru competiţii la care a participat în 2015.

SIMONA HALEP - JELENA JANKOVIC. Calificarea în ultimul act este recomensată la Indian Wells cu un premiu de 439.420 de dolari şi 650 de puncte WTA. Învingătoarea va primi 900.400 de dolari şi 1.000 de puncte WTA.

Sursa: prosport.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel