EXCLUSIV  Simona Gheorghe (România TV), despre intrarea în politică. ”Vrei să fii purtătorul meu de cuvânt? Vrei să mă ajuți?”

Rodica Mitu / 20 ian 2020 / 21:24 Salveaza PDF Comentarii
Simona Gheorghe: Uite așa îsi bat joc băncile! Feriți-vă!
Simona Gheorghe: Uite așa îsi bat joc băncile! Feriți-vă!

Simona Gheorghe, jurnalist la România TV, a vorbit despre intrarea în politică, în exclusivitate pentru DCNews.

Recent, Moise Guran a anunţat că renunţă la presă, urmând să coordoneze campania pentru locale a alianţei USR-PLUS. În acest context, DCNews a contactat jurnaliști pentru a afla dacă vor să urmeze drumul politicii.

„Nu m-am gândit să mă îndrept spre politică. Iubesc meseria de ziarist. Cred că, în prezent, clasa politică duce o lipsă mare de profesioniști și de oameni care, într-adevăr, pot face politică la adevărata valoare. Acesta este și motivul pentru care nu îmi doresc să intru în politică. Faptul că anumite partide, anumiți politicieni încearcă să ia jurnaliști de pe piață și să profite de notorietatea lor arată cât de jos a ajuns politica românească", a spus Simona Gheorghe, luni, pentru DCNews.

„Trebuie să recunosc: oferte au fost. Politicienii întreabă: Vrei să fii purtătorul meu de cuvânt? Vrei să mă ajuți? Vrei să fii consilierul meu? Tot timpul am refuzat și am stat departe de aceste lucruri", a explicat Simona Gheorghe, adăugând ulterior: „Nu mi s-a promis să fiu pe listele de europarlamentare. Nu s-a ajuns la acest nivel. Dar mi s-au propus colaborări cu oameni politici. Nu mă tentează astfel de colaborări."

În opinia jurnalistei, clasa politică din România ar trebui să se reformeze, precizează însă că „nu ziariștii sunt soluția". „Ok, a avut succes Gabriela Firea. A avut succes Rareș Bogdan. Dar nu aceasta e soluția, ci aducerea unor specialiști pe domeniile în care vor să guverneze, în Sănătate, Învățământ, Transporturi", susține Simona Gheorghe.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23