Simion: Parlamentari ai PNL au încercat să ne mituiască să nu participăm la moțiunea de cenzură. Facem plângere la DNA

Simion: Parlamentari ai PNL au încercat să ne mituiască să nu participăm la moțiunea de cenzură. Facem plângere la DNA   /   Sursă foto: AUR
Simion: Parlamentari ai PNL au încercat să ne mituiască să nu participăm la moțiunea de cenzură. Facem plângere la DNA / Sursă foto: AUR

George Simion spune că parlamentarii PNL au încercat să-i convingă pe cei de la AUR să nu participe la moțiunea împotriva Guvernului Cîțu.

Preşedintele AUR, George Simion, a afirmat, luni, că parlamentari ai PNL au încercat să-i "mituiască" pe reprezentanţii AUR pentru a nu participa la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, oferindu-le funcţii în deconcentrate şi a anunţat că formaţiunea sa va face plângere la DNA pentru corupţie.

Simion a precizat că are probe audio-video în acest sens

"Cei de la PNL au încercat să ne cumpere la bucată, au încercat să ne mituiască şi am făcut un drum până la DNA. Prima chestiune pe care o avem de făcut este să anunţăm organele competente şi vreau să facem cunoscut românilor toată schema prin care Florin Cîţu şi-a pus parlamentarii să ne ofere mită: funcţii în deconcentrate pentru apropiaţi. Au încercat, practic, să ne cumpere ca parlamentarii AUR să nu fie prezenţi la votarea moţiunii. Parlamentarii AUR vor fi prezenţi cu toţii la votarea moţiunii. Nu suntem de vânzare, nu trădăm şi nu doar atât, nu facem afirmaţii", a declarat Simion, la Parlament.

Simion a precizat că va face publice toate detaliile, menţionând că acestea nu sunt "afirmaţii populiste".

"Parlamentari ai PNL ne invitau să vorbim personal cu Florin Cîţu. O să facem cunoscut poziţiile, o să facem cunoscut totul, pentru că nu e posibil, corupţie la înalt nivel. Să vedem ce fac procurorii. Avem înregistrări audio-video", a adăugat George Simion, potrivit Agerpres.

Grindeanu: Singurul element de incertitudine pentru ziua de mâine este USR PLUS

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a afirmat luni că singurul element de incertitudine pentru ziua de marţi, când se dezbate şi votează moţiunea de cenzură, este USR PLUS.

'PSD invită toţi parlamentarii care vor plecarea Guvernului Cîţu să voteze mâine moţiunea de cenzură. Ultimele săptămâni au arătat că rămânerea actualului Guvern la conducerea ţării creează doar instabilitate politică, economică şi socială. Singurul element de incertitudine pentru ziua de mâine este USR PLUS, care a refuzat, aşa cum ştiţi, să asiste la citirea moţiunii şi care este dispus, conform zicerilor lor, să revină la guvernare dacă PNL renunţă la Cîţu', a declarat Sorin Grindeanu într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al PSD.

Potrivit acestuia, 'ei nu vor să dea jos guvernul Cîţu pentru că a guvernat prost pentru oameni şi pentru ţară, ci pentru că s-au certat cu Cîţu, adică pe scurt pentru orgoliile lor politice'. 'Românii au nevoie de un Guvern responsabil şi cu soluţii clare pentru problemele urgente ale ţării, aflându-ne în plin val 4 al pandemiei şi în prag de iarnă', a argumentat Grindeanu, conform Agerpres (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel