Simina Mezincescu, 93 de ani. Povestea incredibilă a fostei șefe de protocol a Regelui Mihai: "Pe mine Dumnezeu m-a favorizat"

Simina Mezincescu, fosta șefă de protocol a Regelui Mihai, împlinește astăzi 93 de ani.

"Doamna Simina Mezincescu, fosta șefă de protocol a Regelui Mihai, împlinește astăzi 93 de ani! S-a născut în familia Caracaș, familie de aromâni, cu câteva generații de medici. Mama, Saṣa, era o Costa-Foru, (familie care a dat primul rector al Universității din București) de asemenea neam de aromâni.

A fost campioană de curse de automobile din România interbelică. După arestarea tatălui în 1948, la 31 de ani este arestată în lotul Noica – Dinu Pillat și încarcerată între 1959 și 1963, la închisoarea din Miercurea Ciuc, unde a împărțit celula cu soția lui Ion Mihalache.

După 1989, timp de 25 de ani este șefa de protocol al Casei Majestății Sale Regelui Mihai al României.

Dramaticele încercări trăite nu i-au alterat credința. Cu seninătate, acum câțiva ani, făcea această mărturisire: ”Pe mine Dumnezeu m-a favorizat. Dacă nu mi-a dat mari calități, nu mi-a dat nici mari defecte. Nu pot admite ideea de răzbunare sau de ură. Cu asta am un pașaport pentru fericire”.

La mulți ani doamnă Simina Mezincescu!", este mesajul Marilenei Rotaru, fost realizator la TVR, publicat de Aurel Papari, fondator al Universității Andrei Șaguna din Constanța pe pagina sa de Facebook.

Simina Mezincescu, milionară după o viață petrecută în exil

După o viață trăită în exil, Simina Mezincescu a reușit să-și recupereze o parte din bunurile care i-au fost confiscate de regimul comunist.

Fost deținut politic, a fost închisă la 31 de ani deoarece făcea parte din cercul de prieteni ai filosofului Constantin Noica, Simina Mezincescu a ieșit din pușcăriile comuniste în 1963. La scurtă vreme i-a fost restituită casa pe care a deținut-o în centrul Capitalei, pe strada Berthelot.

Întoarsă în România după 1989, în această casă o găzduiește pe prințesa Margareta, la prima vizită pe care familia regală a făcut-o în țară, în 1990, pentru câteva ore.

În anii următori, Simina Mezincescu a reușit să recupereze o suprafață de teren pe care a deținut-o familia sa la Popești-Leordeni În 2010, a vândut acest teren pentru 12 milioane de euro, potrivit evz.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel