Silvio Berlusconi, supărat pe UE, Ashton și Van Rompuy

images
images

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, care a participat la un forum privind alegerile legislative, a criticat din nou influenţa Germaniei şi Franţei în Uniunea Europeană, precum și pe Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, şi pe preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, apreciind că sunt "totalmente necunoscuţi", inclusiv în rândul compatrioţilor lor, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Silvio Berlusconi crede că UE și unii lideri europeni nu inspiră încredere. Potrivit fostului premier italian, care a participat la un forum privind alegerile legislative din 24 şi 25 februarie, organizat de către agenţia naţională de presă Ansa, "Germania şi Franţa nu vor să cedeze nici măcar o fărâmitură din puterea lor".

Premierul demisionar al Italiei, Mario Monti, care beneficiază de susţinere din partea Uniunii Europene, a declarat recent că UE se teme de întoarcerea lui Berlusconi care, în cazul victoriei la alegeri, ar aveaun impact negativ asupra monedei euro.

"Ceea ce mă deranjează cel mai mult este această poveste care este departe de realitate, privind lipsa mea de credibilitate în UE. Din contră, eu sunt foarte credibil în UE", a declarat Berlusconi, care în ultimii ani a avut conflicte cu diverse instituţii, lideri şi ţări membre ale UE.

Referitor la moneda unică, fostul premier susţine că, în cazul unui referendum după eventuala sa victorie, "majoritatea (italienilor) nu ar susţine" moneda euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel