Silvio Berlusconi, internat în spital după ce a anunțat că nu mai candidează la președinția Italiei

Silvio Berlusconi a fost internat în spital, la o zi după ce a anunțat că nu mai candidează la alegerile prezidențiale. 

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost spitalizat la Milano, a declarat duminică o persoană care are cunoștință despre acest lucru, conform Reuters. Spitalizarea a avut loc la o zi după ce Berlusconi a decis să nu candideze la alegerile prezidențiale.

Berlusconi, în vârstă de 85 de ani, a fost internat în spital pentru controale medicale de rutină, a relatat agenția de presă ANSA.

Nu este clar când a fost spitalizat acesta. Un purtător de cuvânt al lui Berlusconi nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Silvio Berlusconi s-a retras sâmbătă din cursa pentru președinție

Sâmbătă, Berlusconi a decis să nu candideze la președinție, înaintea unui vot parlamentar care începe luni.

Coaliția de dreapta i-a cerut lui Berlusconi să candideze, dar era puțin probabil ca oferta sa să aibă succes din cauza dificultăților de a obține sprijinul larg necesar în mod tradițional în rândul celor peste 1.000 de parlamentari și delegați regionali implicați.

Berlusconi, care a fost de patru ori prim-ministru, a suferit o operație majoră la inimă în 2016 și a supraviețuit cancerului de prostată. El a fost internat în repetate rânduri în spital în cursul anului trecut după ce a contractat noul coronavirus în 2020, relatează Mediafax. 

Mario Draghi, favorit pentru funcția de președinte. Ar trebui să părăsească scaunul de premier, iar Italia ar putea intra într-o criză politică

Preferat în cursa prezidenţială este Mario Draghi, actualul prim-ministru, aflat în fruntea unui guvern de unitate naţională şi fost şef al Băncii Centrale Europene.

Silvio Berlusconi, al cărui partid, Forza Italia, participă la guvernare, ar prefera ca Draghi să rămână premier până la alegerile din 2023."Consider că este necesar ca guvernul Draghi să îşi finalizeze activitatea până la sfârşitul legislaturii", a spus el într-un comunicat transmis de purtătorul său de cuvânt. Aceasta i-ar permite să realizeze reforma sistemului fiscal şi judiciar, precum şi a administraţiei, promise în schimbul miliardelor de euro din planul de redresare post-pandemie al Uniunii Europene, a spus el.

Preşedintele Italiei - un rol, în esenţă, ceremonial - exercită o putere considerabilă în cazul unei crize politice, fie că aceasta implică dizolvarea parlamentului, alegerea prim-ministrului sau refuzul acordării mandatului unor coaliţii fragile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel