EXCLUSIV  Silvia Colfescu, mesaj pentru cei care folosesc apelativul „miticii din București": Bucureșteanul le are pe toate / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @frimufilms
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @frimufilms

Silvia Colfescu, directoarea Editurii Vremea, a fost invitată la emisiunea #Rezist, cu Oana Stănciulescu, unde a vorbit despre București. 

Întrebată ce îi place cel mai mult la București, Silvia Colfescu a răspuns că îi place orașul în totalitate, inclusiv aspectele lui negative, deoarece ele se schimbă și se îmbunătățesc. Aceasta este de părere că orașul trece prin schimbări bune și rele, dar în final iese victorios.

„Totul. Totul inclusiv ceea ce nu e bun pentru că ceea ce nu e bun se schimbă, se transformă, se ameliorează. Devine din nou rău. Este viața orașului, așa face orașul acesta, navighează sus-jos, între bine și rău, și întotdeauna iese victorios.”, a spus Silvia Colfescu. 

 

În București, nu doar locurile sunt deosebite, ci și oamenii care trăiesc în oraș

Silvia Colfescu a descris diversitatea și complexitatea oamenilor din București. Această complexitate face parte din natura umană, iar bucureștenii nu se rușinează să-și arate toate aceste fațete și acceptă criticile, ceea ce mulți oameni nu fac.

„Sunt foarte mulți oameni din București pe care poți să-i urăști. Sunt foarte mulți oameni care nu se văd și pe care poți să-i iubești foarte mult. Bucureșteanul, dintotdeauna a avut fațete diverse. E ca o piatră prețioasă care are și micile ei defecte, trebuie să recunoaștem.

Dar, în general, este o personalitate complexă, este și darnic, ospitalier, egoist, rău, este și inteligent, și strălucitor, și plin de umor, și adânc prost, și răutăcios, și agresiv. Le are pe toate.

Pe scurt, este un om, așa cum sunt toți oamenii și măcar își arată fațetele fără să se rușineze de ele, suportă să i se spună că nu este bun. Mulți nu fac asta, nu suportă asta. Bucureșteanul suportă.", a spus Silvia Colfescu. 

 

Mesaj pentru cei care folosesc apelativul „miticii din București"

„Suntem catalogați ca „miticii din București". Cei din Ardeal văd în noi niște „mitici”, deși văd că vin din ce în ce mai mult la „mitici”. Intră în politică, vor să conducă țară. Așa cum sunt „,miticii”, văd că îi atrag, totuși.”, a spus Oana Stănciulescu.

„Urăsc acest apelativ pentru că Mitică nu este numai un sac de defecte, este și o cutie frumoasă de calități.

Întotdeauna m-a întristat acest fel de a vedea lucrurile pentru că și noi am putea să vedem numai părțile rele ale oamenilor. Oamenii au părți rele, au părți bune. Dacă au puțin mai multe părți bune, sunt buni, dacă au puțin mai multe părți rele, nu sunt buni, dar dacă ești bun, nu te uiți la părțile rele, vezi mai întâi părțile bune.

Am constatat așa: dacă privești lucrurile cu generozitate, dacă vezi cu precădere lucrurile bune, viața te răsplătește și e generoasă cu tine. Este o regulă! Dacă ești crâncen, meschin, urâcios, rău, viața îți dă rele.", a spus Silvia Colfescu la emisiunea #Rezist, cu Oana Stănciulescu, de pe DC News și DC News TV. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel