Sile Cămătaru rămâne în arest. Instanța i-a respins cererea de liberare conditionată

sile
sile

Cererea de liberare condiționată a lui Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, a fost respinsă, joi, de către magistrații Judecătoriei Sectorului 4, decizia nefiind definitivă și poate fi atacată cu recurs la Tribunalul București.

Instanţa a mai decis ca următorul termen la care Vasile Balint poate să ceară din nou eliberarea din penitenciar înainte de ispăşirea întregii pedepese de 13 ani la care a fost condamnat să fie în data de 23 aprilie 2012.

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4 au judecat miercuri cererea de liberare condiţionată formulată de Sile Cămătaru, pentru pedeapsa de 13 ani de închisoare la care a fost condamnat definitiv în 2008, pedeapsă pe care o execută în Penitenciarul Jilava. Comisia de liberare condiţionată de pe penitenciar a dat un aviz favorabil pentru solicitarea lui Balint, care, potrivit legii, are un caracter consultativ, nefiind obligatoriu pentru instanţa de judecată.

În faţa instanţei, avocatul lui Balint a cerut admiterea cererii, având în vedere că acesta a dovedit stăruinţă în muncă, a avut un comportament corespunzător în timpul executării pedepsei, iar la dosar au fost depuse dovezi care arată că se poate integra în societate în cazul în care se dispune eliberarea sa din penitenciar. Pe de altă parte, reprezentantul parchetului a cerut respingerea cererii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel