branding_default

Ministrul polonez de Externe: Moscova are nevoie de banii noștri

Ministrul de Externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski, a declarat într-un interviu acordat Der Spiegel că Rusia nu poate pune presiune pe Europa prin sistarea exportului de gaze naturale pentru că Moscova are nevoie de consumatori.

[caption id="attachment_437768" align="alignleft" width="310"] Foto: radeksikorski.pl[/caption]

”Doar 30% din gazul natural folosit de UE provine din Rusia. Norvegia este un furnizor mult mai mare. Nu cred că Rusia poate folosi asta pentru a pune presiune. Moscova are nevoie de banii noștri”, a declarat Sikorski, ministrul în vârstă de 51 de ani al Poloniei, țară care și-a asumat rolul de lider al Europei de Est în negocierile cu Rusia.

Șeful diplomației din Polonia crede că Europa nu face o impresie proastă în criza ucraineană, dar că ar trebui să ia aminte de la Statele Unite ale Americii.

”Americanii au făcut chiar mai mult (decât să impună sancțiuni - n.r), prin trimiterea avioanelor F-15 și F-16 în Europa de Est, spre exemplu. Spre deosebire de UE, SUA au un guvern centralizat. Trebuie să învățăm din actuala criză că integrarea europeană implică și politica de securitate”, a mai spus Radoslaw Sikorski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel