Vezi ce oraș din România a fost pus de Google pe hărțile "3D"

sighisoara_map
sighisoara_map

O plimbare prin cetatea medievală Sighișoara este apreciată nu numai de români, ci și de străini. Dacă însă timpul sau veniturile financiare sunt piedici în calea unei astfel de inițiative, Google vine în ajutorul doritorilor punându-le la dispoziție un tur virtual prin frumoasa Cetate.

Sighișoara este unul dintre cele 60 de orașe din întreaga lume (dintre care, 40 din SUA) pentru care Google tocmai a lansat hărțile „3D”, relatează JN.

Începând de ieri, cei doritori să se plimbe, virtual, prin Cetatea Sighișoarei, o pot face, foarte simplu: se accesează Google Maps, se caută „Sighisoara” și, de acolo, totul se poate face cu mouse-ul... Este intuitiv, chiar și cei nefamiliarizați cu serviciul deprind foarte ușor „mersul virtual”. Precizăm că harta „3D” nu este chiar completă, întrucât accesul pe unele alei din cetate este limitat la traficul pietonal, iar realizarea acestor hărți virtuale se bazează pe plimbarea, cu un mijloc de locomoție, a unui echipament fotografic, ce surprinde imagini din 360 de grade.

Aceste imagini sunt, ulterior, combinate cu ajutorul unui program special, care, între altele, protejează (prin blurare) chipurile trecătorilor și plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor.

Cartografierea străzilor din Cetatea Medievală a avut loc în luna septembrie cu bicicleta Google Street View, dotată cu un aparat de fotografiat. Street View pentru Google Maps a fost lansat în decembrie 2010, fiind primul serviciu localizat introdus după deschiderea biroului Google din România, în noiembrie 2010.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel