Sieranevada: propunerea României pentru Oscar

Filmul "Sieranevada" realizat de Cristi Puiu, propunerea României la premiile Oscar, a fost proiectat vineri, în prezenţa regizorului şi a echipei, la Grand Cinema & More - Băneasa Shopping City, în cadrul unui eveniment organizat de Agenţia Naţională de Presă Agerpres şi casa de producţie Mandragora. 

Printre cei care s-au bucurat de această proiecţie specială au fost partenerii organizatorilor, dar şi personalităţi precum muzicianul Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Ion Caramitru - directorul Teatrului Naţional Bucureşti. 
Actorii au vorbit despre modul în care au lucrat la film şi sentimentul de echipă pe care l-au avut alături de Cristi Puiu. Ioana Crăciunescu a detaliat că actorii s-au considerat ca făcând parte din acelaşi "corp". "Oricât de înghesuiţi, oricâtă importanţă, mai mare sau mai mică a rolurilor, am fost un singur corp, într-un spaţiu închis, cu toate amintirilor celor vii şi celor morţi", a spus actriţa. 

Ilona Brezoianu a mărturisit că a avut, pe platouri, sentimentul de "familie", în timp ce Judith State a afirmat că s-a simţit "acasă" la filmări. 

Cristi Puiu a vorbit cu publicul despre semnificaţiile titlului "Sieranevada", precizând că filmul are o inspiraţie profund personală. 

În cadrul evenimentului, Cristi Puiu a mai afirmat că se bucură că filmul său a fost bine primit de publicul român. "Pentru mine, ăsta a fost marele premiu, (...) iar restul este bonus", a spus Puiu. 

El a precizat că se simte norocos că "Sieranevada" a fost desemnat să reprezinte România la Oscar. 

"Atunci când o mână de oameni din România alege din cele câteva filme produse anul ăsta (...) filmul meu este ca şi cum ei au socotit că eu aş merita Oscarul", a afirmat Puiu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel