Siegfried Mureșan: Numirea lui Kovesi în funcția de procuror-șef european nu mai poate fi împiedicată. Miza funcției

Siegfried Muresan
Siegfried Muresan

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a explicat, la Digi24, miza funcției de procuror-șef european, obținută de Laura Codruța Kovesi. Potrivit acestuia, pașii care urmează sunt pur formați. 

”Vă spun clar și oficial, nu mai pot apărea surprize, toți pașii care urmează sunt pași administrativ, pure formalități.” a spus Siegfried Mureșan, la Digi24. 

”Urmează o întâlnire între echipa de negociatori a Consiliului și echipa de negociatori a Parlamentului pentru a certifica acest vot, apoi va fi un vot în plenul PE, dar, întotdeauna când echipele de negociatori certifică ceva, PE votează exact acel lucru. Numirea nu mai poate fi împiedicată începând de astăzi” a precizat europarlamentarul. 

Întrebat despre miza funcției, el a afirmat că ”Importanța e foarte mare. În următorii șapte ani, bugetul UE va însuma o mie de miliarde de euro, iar procurorul-șef european va instiga orice neregulă, orice fraudă și va avea dreptul de a merge cu dosare în instanță. OLAF a investigat cauzele până acum, dar nu a avut dreptul să meargă cu dosarele în instanță. Este o garanție suplimentară puternică că frauda cu fondurile europene va fi pedepsită în orice colț al UE”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel