EXCLUSIV  Siegfried Mureșan, comisar european. Grapini, întâlnire la nivelul UE care îi pune bețe în roate liberalului: PERICOL pentru România

Siegfried Mureșan
Siegfried Mureșan

Europarlamentarul PSD Maria Grapini a spus, pentru DC News, de ce Siegfried Mureșan nu are șanse să devină comisar european.

DC News: Care sunt șansele ca Siegfried Mureșan să ajungă comisar european?

'Am avut o întâlnire la care a participat toată delegația de 8 eurodeputați ai României din S&D și președinta grupului S&D, Iratxe Garcia. Am explicat motivele pentru care va trebui să discute cu Ursula von der Leyen și de ce aceasta din urmă a făcut un lucru total incorect. Doamna Ursula a avut la dispoziție, înainte de depunerea moțiunii de cenzură, propunerile Guvernului Dăncilă și nu le-a luat în considerare. De fapt, toată indecizia sau mai bine spus traficul de influență care a fost făcut de către domnul președinte Iohannis a făcut ca acum grupul S&D să aibă cu un comisar mai puțin. Dar nu numai S&D, ci și PPE va pierde un comisar pentru că noua propunere a Franței este de la grupul Renew. Acest fapt creează o mare problemă. Și noi, cei de la S&D, dar și PPE suntem afectați. Va fi un pericol în votarea în întregime a Comisiei Europene.' a spus Maria Grapini.

DC News: Ce îl recomandă pe Siegfried Mureșan pentru a ocupa un post de comisar european? Pierde sau câștigă România dacă acesta ar ocupa această funcție?

'În niciun caz nu putem accepta propunerea domnului Siegfried Mureșan! Acest domn nu a lucrat în România. El a fost consilierul Monicăi Macovei și consilierul unui alt personaj controversat din Germania. Practic, acesta nu are nicio calitate cerută de Ursula von der Leyen. Nu are calități profesionale, dar nu este nici neutru... pentru că Siegfired Mureșan este vicepreședinte de grup politic. O altă problemă este legată de ceea ce a cerut domnul premier Ludovic Orban. PNL va solicita audierea persoanei propuse pentru funcția de comisar european în comisia parlamentară pentru afaceri europene. Acest lucru înseamnă indirect că a renunțat la portofoliul de transport pentru celălalt Orban, Viktor Orban. Prin urmare, acest portofoliu ar merge la Ungaria ceea ce este extrem de dezavantajos pentru România.' a declarat Maria Grapini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel