Sibiul, TOP 20 de destinații din Europa pentru anul 2020. Vezi lista completă

Sibiul se află printre cele mai bune 20 de destinații din Europa pentru anul 2020. Care este lista completă a orașelor ce merită vizitate anul acesta.

Sibiul se numără printre cele mai bune 20 de destinații din Europa pentru anul 2020, a anunțat joi platforma Forbes

Orașul Sibiu este considerat "următoare destinație trendy" de jurnaliștii publicației americane. Orașul transilvănean este lăudat pentru ocazia de a trăi experiențe culturale și gastronomice de nivelul celor din Bruges sau Paris, scene demne de a fi postate pe Instagram precum Praga ori Santorini și un cadru romantic de genul celor pe care le găsești în Roma sau Veneția.

Ce spun cei de la Forbes despre Sibiu

"E poezie și frumusețe la fiecare colț de stradă și ai ochi pe fiecare acoperiș. Acest oraș bogat, unul dintre cele mai vizitate din România, reprezintă 800 de ani de istorie într-un cadru bine păstrat rămâne unul dintre cele mai moderne și dinamice orașe din Europa", notează cei de la Forbes, care amintesc și faptul că este vorba despre singurul oraș românesc cotat cu trei stele Michelin. Sibiul este recomandat pentru pasionații de istorie, de activități în aer liber, fotografi și pentru iubitorii de drumeții.

Care este orașul cu cel mai mare număr de voturi din istoria competiției

Un alt oraș de pe lista dată publicității joi este Colmar, în Franța. Orașul alsacian a fost votat prima destinație europeană pentru 2020 într-un clasament al European Best Destinations (EBD), la cea de-a 11-a ediție a topului. Orașul a adunat cel mai mare număr de voturi din istoria competiției, nu mai puțin de 179.723. Colmar este recomandat pentru city break, escapade romantice, vacanțe de familie și plajă ca i pentru cei dornici de experiențe culturale și gastronomice ieșite din comun.

Atena, în Grecia, este lăudată pentru felurile în care tradiția și modernitate se întâlnesc în muzee, magazine, restaurante și baruri fiind prezentată ca un muzeu "incredibil, viu, efervescent, în aer liber".

Destinația ideală pentru cei interesați de gastronomie

Tibilisi, din Georgia, este prezentat ca destinația ideală pentru cei interesați de gastronomie, diversitate și arhitectură, aici găsindu-se învecinate structuri moderne și construcții din Evul Mediu dar și clădiri moderniste în stil sovietic.

Cascais, în Portugalia este considerată una dintre cele mai frumoase destinații de coastă din Europa. Plasat în apropiere de Lisabona, Cascais se poate lăuda cu vreme blândă pe tot parcursul anului și cu oportunitățile sportive de agrement, de la golf la sporturi nautice care au redefinit practicile turismului eco în zonă.

Lista celor mai bune destinații europene pentru 2020

Lista celor mai bune destinații europene pentru 2020 mai include Berlin (Germania), Bydgoszcz (Polonia), Cork (Irlanda), Héviz (Ungaria), Madrid (Spania), Menorca (Spania), Namur (Belgia), Paris (Franța), Praga (Cehia), Roma (Italia), Reykjavik (Islanda), Rijeka (Croația), Rotterdam (Olanda), Rochefort Océan (Franța) și Viena (Austria).

Cea de-a 11-a ediție a clasamentului European Best Destination a fost realizată pe baza a 600.000 de voturi. Lista urmează să fie promovată pe tot parcursul anului 2020, realizatorii ei colaborând cu Comisia Europeană pentru a promova turismul ecologic. Platforma online European Best Destination se prezintă pentru al optulea an la rând drept cel mai vizitat website dedicat turismului în Europa, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel