Sibiu: Primăria municipiului reşedinţă va construi cu fonduri UE o creşă nouă, cu peste 100 de locuri

Primăria municipiului Sibiu a anunţa,t marţi, că va construi o creşă nouă în cartierul Ştrand, pentru o sută de copii, fiind vorba despre o investiţie de peste patru milioane de lei, în mare parte fonduri europene, potrivit unui comunicat de presă remis Agerpres.

"În cartierul Ştrand am construit în 2017 o grădiniţă nouă cu 150 de locuri, iar şcoala 1 va intra în reabilitare pentru eficientizarea energetică, contractul de execuţie a lucrărilor fiind aproape de semnare. Prin construcţia acestei noi creşe vom asigura încă 105 locuri pentru copii cu vârste între 0 şi 3 ani. Astfel, pe strada Haţegului se creează un complex educaţional pus la punct, modern şi funcţional", a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Potrivit sursei citate, proiectul va fi finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4 "Sprijinirea dezvoltării urbane durabile". Valoarea totală a proiectului este de 4.062.580 lei, din care 370.000 de lei reprezintă contribuţia proprie a Municipiului Sibiu.

"Noua construcţie va fi edificată pe terenul liber de lângă şcoala nr. 1 de pe strada Haţegului, având acces de pe strada Sălajului. Clădirea va avea parter şi etaj şi va oferi spaţiu în suprafaţă de peste 1600 de metri pătraţi pe cele două nivele. Se vor amenaja 7 săli de clasă cu încălzire în pardoseală, grupuri sanitare şi spaţii de depozitare pentru fiecare grupă, o sală multifuncţională, o bucătărie utiliată, vestiare pentru personal, un cabinet medical, o spălătorie, precum şi spaţii administrative. Acoperişul clădirii va fi construit sub forma unei terase înierbate. Proiectul prevede şi instalarea unui sistem de monitorizare video şi a unui sistem antiefracţie. În curtea creşei vor fi amenajate un loc de joacă şi spaţii verzi", se mai arată în comunicatul Primăriei Sibiu.

Proiectul tehnic pentru această investiţie a fost deja realizat de Primăria Sibiu, astfel că următorul pas în acest proiect este contractarea execuţiei lucrărilor propriu-zise, după verificarea proiectului tehnic de către ADR Centru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel