Sibiu: O parte din mașinile oamenilor pot fi încărcate GRATIS

Proprietarii de autovehicule electrice sau hibride şi le pot alimenta, de vineri, gratis, la prima staţie specială, amplasată în cea mai mare parcare din zona centrală a municipiului Sibiu, anunţă un comunicat al Primăriei.

'Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi Privat a montat şi a pus în funcţiune prima staţie publică de încărcare a autovehiculelor electrice sau hibride. Aceasta a fost amplasată în parcarea Cazarma 90, unde s-au amenajat două locuri de parcare cu folosinţă exclusivă pentru durata încărcării vehiculelor electrice. Staţia a fost achiziţionată la un preţ de 30.000 de lei, contractul incluzând staţia în sine, un echipament de monitorizare şi 250 de carduri necesare pentru a avea acces la priza de curent. Unitatea este concepută special pentru exterior, fiind dotată cu două prize standard pentru acest tip de autovehicule: o priză frontală Menekes Type 2 (alimentare la 380V / 22 kW), o priză Schuko (alimentare 220 V / 3,7 kW)', se arată în comunicatul de presă.

Configuraţia permite încărcarea tuturor tipurilor de vehicule electrice: autoturisme, mopede, motociclete, scutere sau biciclete electrice. Timpul de încărcare este de 1-6 ore, în funcţie de caracteristicile fiecărui autovehicul.

[citeste si]

'Încărcarea este gratuită în anul 2016, în sensul că utilizatorii nu vor plăti contravaloarea energiei electrice consumate. Aceştia vor achita taxa corespunzătoare pentru parcare, adică 1 leu/h. De asemenea, pentru a avea acces la staţie, fiecare utilizator trebuie să achiziţioneze un card magnetic la un preţ de 28 de lei, card care poate fi utilizat şi la încărcările ulterioare. După ce maşina este cuplată la staţie, pentru a porni transferul de curent, cardul magnetic trebuie apropiat de unitatea de încărcare, aceeaşi operaţiune fiind necesară pentru oprirea alimentării', se mai arată în comunicatul Primăriei Sibiu. Cardul magnetic poate fi achiziţionat de la sediul Serviciului de Administrare a Domeniului Public de pe bulevardul Victoriei, nr. 1-3, camera S13. Acesta poate fi cumpărat atât de posesorii de vehicule electrice, cât şi de unităţile de cazare din Sibiu, care l-ar putea pune la dispoziţia turiştilor cazaţi, ca o modalitate de a îmbogăţi oferta lor de servicii. Acesta este un proiect pilot, un prim pas pentru proiecte viitoare de o mai mare amploare, în sensul asigurării infrastructurii necesare pentru trecerea la mijloace de transport prietenoase cu mediul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel