Sibiu. Mitingul polițiștilor, refuzat de primărie

Bogdan Cotigă / 06 feb 2019 / 17:01 Salveaza PDF Comentarii

Cererea de avizare a protestului pe care Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România intenţiona să îl organizeze în luna mai a.c. în Sibiu a fost respinsă de Primăria municipiului, pe considerentul că data coincide cu summitul şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană.

'Comisia de Avizare a Adunărilor Publice a analizat această cerere şi a decis emiterea unui aviz negativ având în vedere faptul că în Sibiu, în data respectivă, se va desfăşura Summitul şefilor de state şi guverne din Uniunea Europeană, cât şi evenimente conexe în diverse locaţii. Acest eveniment de importanţă europeană şi cu participare la cel mai înalt nivel necesită măsuri speciale pentru desfăşurarea în bune condiţii şi în siguranţă pentru înalţii demnitari care vor participa. Din toate aceste motive, suprapunerea altor evenimente pe desfăşurarea Summitului nu este posibilă şi nici de dorit', se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sibiu.

Se suprapunea cu summitul

 

În cererea adresată autorităţilor locale, Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România solicitase aprobare pentru ca protestul să se desfăşoare pe data de 9 mai în Piaţa Mare şi Piaţa Mică din Sibiu, sindicaliştii fiind nemulţumiţi de condiţiile de lucru şi salarizare. Pe 9 mai, la Sibiu este programat summitul organizat de România în calitate de stat deţinător al preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. 

VEZI ȘI:

Din ce țară spune Mircea Badea că provine atunci când este întrebat de o persoană în străinătate

Lazăr, mișcare de ultima oră. Ce vor să facă procurorii CSM. Document secret


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28