Sibiu, finanţare de circa 4 milioane lei

Primăria Sibiu va solicita fonduri europene de aproximativ patru milioane de lei pentru amenajarea unei piste de biciclete care să conecteze cartierul Ştrand cu parcul Sub Arini şi cu zona centrală, informează un comunicat al instituţiei. 

Proiectul ce vizează amenajarea din fonduri europene a unei noi piste de biciclete în municipiu se va afla pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local (CL) Sibiu de miercuri. Pentru a putea fi obţinută finanţare europeană, proiectul trebuie să respecte reguli stricte, informează Primăria Sibiu. Aceste reguli prevăd ca pista de biciclete să măsoare un metru lăţime, să fie păstrată o distanţă de 0,5 metri faţă de traseul pietonal şi de un metru faţă de calea de circulaţie auto. 'Având în vedere aceste reguli, Primăria Sibiu a căutat trasee care să se preteze acestui tip de amenajare şi dimensiunilor necesare.

Prima etapă dintr-un proiect amplu

Prezentul proiect care leagă cartierul Ştrand de cel mai mare parc al Sibiului şi de zona centrală este doar o primă etapă într-un proiect mai amplu care are ca scop creşterea atractivităţii acestui tip de transport, care oferă o mai mare mobilitate locuitorilor', se menţionează în comunicatul citat. Noua pistă de biciclete va fi conectată cu cele deja existente. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel