Sibiu. Bâlea Lac, maraton pe munți

poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

Un număr de 400 de concurenţi din opt ţări vor lua startul sâmbătă, la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, la 2x2 Race, într-o cursă unică în Europa, care leagă cele mai înalte vârfuri - Moldoveanu (2.544m) şi Negoiu (2.535m).

Cursa principală, 2X2, are aproximativ 46 km lungime, cu 4.200 m diferenţă pozitivă de nivel şi are startul şi finish-ul la Bâlea Lac, atingând Vârful Moldoveanu şi Vârful Negoiu. Cursa X2 are aproximativ 18 km lungime şi 1.800 m diferenţă pozitivă de nivel şi atinge doar Vârful Negoiu, plecarea şi returul fiind tot la Bâlea Lac. '2X2 Race se desfăşoară integral la peste 2.000 m, ceea ce o face unică în Europa şi una dintre puţinele din lume. Astfel, ultramaratonul montan cu pornire de la Bâlea Lac este cel mai spectaculos şi solicitant eveniment din calendarul competiţional intern şi este comparabil ca dificultate cu alte curse recunoscute din afara ţării. Organizatorii UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc), cea mai importantă competiţie de profil din lume - Chamonix-Mont Blanc, consideră 2X2 Race cursă de calificare pentru acest ultramaraton montan', se arată în comunicatul organizatorilor.

Cine se poate înscrie

Datorită dificultăţii traseului la competiţie se pot înscrie doar alergători cu experienţă, care au terminat, cu cel mult 18 luni înainte de înscriere, cel puţin o cursă de minim 35 km lungime şi 1.500 m diferenţă pozitivă de nivel. 'Faţă de un maraton obişnuit, 2x2 Race este un Ultra Sky Maraton, caracteristica lui fiind dată în principal de diferenţa de nivel de pe traseu, în cazul de faţă fiind de 4.200 - 4.500 de metri. Competiţiile de acest tip se desfăşoară pe teren acccidentat, de la poteci de pământ prin pădure şi goluri alpine până la creste şi stânci cu grad înalt de dificultate. La 2x2 Race se aleargă doar în gol alpin şi în proporţie de 80% pe stânci. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel