SIBIU: Accesul motocicletelor pe traseele turistice montane va fi INTERZIS

Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu va interzice accesul motocicletelor pe traseele turistice montane marcate, informează un comunicat de presă.

'La nominalizarea traseelor turistice interzise motocicliştilor s-a ţinut cont de faptul că o bună parte din acestea, în special în Munţii Cindrel şi Munţii Lotrului, sunt pe drumuri late, pe drumuri cu acces auto şi, evident, nu se poate interzice accesul motocicliştilor, însă traseele includ şi poteci înguste, destinate doar turiştilor tereştri, drumeţilor, pe care nu au ce căuta motocicliştii', se arată într-un comunicat.

Decizia a fost luată de CJ Sibiu ca urmare a sesizărilor primite din partea societăţii civile. În acest sens, din luna septembrie până în prezent, CJ a organizat trei întâlniri cu reprezentanţii unor instituţii care au atribuţii în zona montană - Serviciul Public Salvamont, Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu- precum şi cu practicanţii de motociclism enduro, în cadrul cărora s-au stabilit mai multe aspecte care să permită 'o convieţuire rezonabilă între cele două categorii de turişti: cei care practică drumeţia montană şi cei care vin cu motocicleta'.

De asemenea, în cadrul unei şedinţe a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică s-a prezentat un plan de măsuri care va fi aplicat pentru reducerea impactului turismului enduro în zona montană, menţionează comunicatul citat. În urma întâlnirilor menţionate, s-au stabilit traseele turistice montane închise accesului moto, care vor fi nominalizate printr-o hotărâre de consiliu judeţean.

'Împreună cu ghizii de turism montan, cu reprezentanţii motocicliştilor s-a discutat de înfiinţarea unei Asociaţii de turism activ. În cel mai scurt timp urmează să ne întâlnim cu alte structuri, precum Direcţia Silvică, Agenţia pentru Protecţia Mediului, primăriile din zona montană accesate de motociclişti pentru a definitiva nişte reguli de bună colaborare în zona montană. Pe lângă impactul pe care îl au motocicliştii asupra potecilor, mai există un impact asupra faunei. Sunt arii protejate în care accesul este intezis şi sperăm ca, în urma acestor discuţii, să conturăm un cadru foarte bine definit pentru o bună convieţuire şi colaborare. De asemenea, s-a mai discutat despre crearea unui grup de agenţi constatatori din rândul practicanţilor de motociclism enduro, abilitaţi printr-o hotărâre de Consiliu Judeţean, care să (...) semnaleze instituţiilor competente - Consiliul Judeţean Sibiu, primării, organele de ordine - abaterile săvârşite de unii motociclişti', a precizat Adrian David, şeful Serviciului Salvamont Sibiu, conform comunicatului citat.

Potrivit acestuia, s-a stabilit totodată ca proprietarii de pensiuni să înştiinţeze primăriile şi Asociaţia de Turism Activ de prezenţa unor grupuri de turişti moto enduro străini şi să le prezinte obligativitatea consultării şi deplasării în teren cu un ghid autohton, care cunoaşte zonele ce pot fi accesate de motociclişti.

 Traseele vor fi marcate corespunzător prin indicatoare şi se vor tipări pliante şi hărţi pentru popularizarea drumurilor care pot fi accesate de către motociclişti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel