Rata de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori în municipiul Sibiu

Municipiul Sibiu a depășit pragul de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Autoritățile discută despre măsurile care pot fi luate.

Rata de incidenţă COVID-19 în municipiul Sibiu a ajuns, miercuri, la 3,05 la mia de locuitori, motiv pentru care autorităţile au decis că vor analiza evoluţia din următoarele două zile, înainte de a impune restricţii, informează Agerpres.


"Având în vedere faptul că astăzi, rata de incidenţă la nivelul Municipiului Sibiu a depăşit uşor pragul de 3/1000 de locuitori şi ţinând cont că măsurile au ca termen de punere în aplicare maximum de 48 de ore, împreună cu membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu am hotărât ca, în cele 48 de ore pe care le avem la dispoziţie, să analizăm atent situaţia epidemiologică şi să luăm măsurile care se impun, după caz, spre finalul acestui interval de timp. Am decis să procedăm astfel, în urma consultărilor pe care le-am avut cu Direcţia de Sănătate Publică Sibiu şi cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu. Fiecare dintre noi suntem conştienţi de greutăţile sociale şi economice pe care le generează pandemia şi avem speranţa că doar împreună, fiind solidari vom reuşi să le depăşim", a declarat prefectul Mircea-Dorin Creţu.

Rata de infectare a scăzut în perioada sărbătorilor de iarnă



Incidenţa COVID-19 a scăzut sub 3 la mia de locuitori în municipiul Sibiu în vacanţa de Anul Nou, restaurantele, sălile de spectacole, cinematografele şi sălile de jocuri de noroc fiind deschise de la începutul lunii ianuarie.

Cea mai mare rată de incidenţă din judeţ, de 4,80 la mia de locuitori, se înregistrează în prezent în comuna Orlat. Rata de incidenţa la nivelul judeţului Sibiu este de 1,92 la mia de locuitori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel