Oamenii lui Băsescu: Economia duduie! Ce vor de la noul Codul Fiscal

PMP va solicita amânarea cu un an a aplicării măsurilor anunţate de Guvern privind creşterea salariului minim pe economie, a anunţat, luni, preşedintele executiv al acestei formaţiuni, Valeriu Steriu.

"Am analizat, împreună cu preşedintele Traian Băsescu, ce se întâmplă cu modificările pe partea de Cod fiscal, arătând unele deficienţe pe care, la ora actuală, Guvernul doreşte să le propună, cum ar fi cele cu privire la modificări la Codul fiscal pe o economie care merge. Economia merge, pornind de la creşterea producţiei industriale cu 7%, creşterea PIB, deci sunt elemente care arată că nu este neapărat nevoie să scazi de la 16 la 10% tot ceea ce înseamnă partea de taxare sau să vii cu nişte creşteri de salarii minime la cifre destul de mari, deci cu aproape 1,5 creşteri. Tocmai de aceea propunerea noastră va fi de a proroga, de a întârzia un an toate aceste majorări de salarii în aşa fel încât economia să intre în 2018 mai sustenabil", a afirmat Steriu după şedinţa Consiliului Executiv Naţional al PMP.

El a spus că PMP va aştepta şi propunerea de buget pe care Guvernul trebuie să o înainteze, pentru a face o analiză completă, pentru a veni cu soluţii.

"Considerăm că, în momentul de faţă, economia are nevoie de soluţii, înainte de a face orice tip de blocaj printr-o instabilitate politică. (...) Noi de la bun început nu am înţeles de ce a fost o aşa grabă în modificarea Codul fiscal pe o economie funcţională. Noi doar facem propunerea tocmai pentru a nu acumula şi mai mari cifre pe contul de deficit şi cred că soluţia pe care o dăm este, până la urmă, normală şi necesară pentru un an atât de important, cum este 2018. Nu este util să sufoci economia cu salarii şi pensii, aşa cum se întâmplă, plus dorim, în continuare, mai mulţi bani alocaţi pe investiţii care sunt absolut necesare", a explicat Steriu.

Acesta a adăugat că sunt unele consecinţe care pot rezulta din majorarea salariului minim şi nu au fost luate toate în calcul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel