Și infractorii poartă mască de protecție! Poliția atrage atenția cu privire la un nou mod de operare

Unul dintre modurile de operare ale hoților care fură din locuințe este cel „prin împrietenire”.

Acești infractori acționează prin distragerea atenției sau atribuirea unor calități false. Astfel, ei încearcă să ajungă în casele oamenilor, pentru a le sustrage banii sau bunurile de valoare, precizează IPJ Sibiu. 

Acest tip de infractor este politicos și pretinde a fi un reprezentant al unor autorități publice, companii de gaze, cablu, apă sau electricitate și face parte din categoria persoanelor convingătoare și insistente. Sunt cazuri în care poartă adesea salopete cu logo-ul companiei. Acum, în perioadă de criză sanitară, aceștia și-au pus și mască și mănuși!

”Despre un astfel de caz am fost sesizați în urmă cu câteva ore. O femeie în vârstă de 77 de ani, domiciliată în municipiul Sibiu, a sesizat faptul că a fost victima unui furt. Polițiștii de la investigații criminale, în urma cercetărilor efectuate, au constatat că un bărbat a cărui identitate a rămas necunoscută, a pătruns în locuința victimei, cu acordul acesteia, invocând necesitatea efectuării unor reparații la infrastructura de cablu. În imobil, bărbatul i-a cerut să îi schimbe o bancnotă de 200 de lei și profitând de neatenția femeii, i-a sustras 1200 de lei dintr-un dulap în care aceasta își păstra banii. Falsul angajat purta mască de protecție. Polițiștii Biroului Investigații Criminale efectuează cercetări pentru a identifica și trage la răspundere autorul”, precizează IPJ Sibiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel